MHP Çaycuma, Gökçebey, Devrek, Alaplı İlçe Başkanları ve MHP İl Başkan adayı Hamdi Ayan, 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan MHP Kdz.Ereğli İlçe Kongresi öncesi aday olan Talat Şeker'e tam destek verdiler.

 

30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan MHP Kdz.Ereğli İlçe Kongresi öncesi tabanın ve partinin kurucularının desteğini alan Talat Şeker'den gövde gösterisi. MHP Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kalkan, Gökçebey İlçe Başkanı Ali Gücük, Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay ve MHP İl Başkan adayı Hamdi Ayan ile düzenlediği çok sayıda partilinin de katıldığı basın toplantısında adaylığına ilişkin açıklamada bulundu.

BU SÜREÇTEN BUGÜNE GELDİK

Partinin önde gelen isimleri ve arkadaşları ile bir araya gelerek yapılan istişare sonunda adaylığını açıkladığını belirterek açıklamasına başlayan Şeker, 19 Şubat tarihinde hava muhalefeti nedeniyle ertelenen kongremiz var. Yaşadığımız süreçler bu süreçten geçerek bugüne kadar geldik. 30 Haziran sonrası büyük Ereğli büyük Milliyetçi Hareket Partisi'ni kurmak için bir araya geldik dedi.

11 YILLIK HİZMETLERE TEŞEKKÜR

MHP'nin Zonguldak İl Başkan adayı Hamdi Ayan'da, 6 yıl Merkez İlçe Başkanlığı yaptığını 2009 yılında İl Başkanlığı sürecine girdiğini ve o dönemde Kdz.Ereğli'de bir iftar yemeği düzenlemek istediğini bunu da MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir'e ilettiğini ancak bu teklifin kabul edilmediğini belirterek başladığı açıklamasında, 11 aylık bu dönem içerisinde Ereğli'ye bu noktada gelmek istemedim. Siyaseten bu noktada bir kırgınlığım oldu. Bugün gelinen noktada kendisinin aday olmayacağı yönünde basın yolu ile duyum aldık. 11 Yıllık ilçe başkanlığı döneminde MHP'ye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.

İSTİŞARE YAPTILAR

Çaycuma İlçe Başkanı Mustafa Kalkan, Gökçebey İlçe Başkanı Ali Gücük, Devrek İlçe Başkanı Ayhan Danacı, Alaplı İlçe Başkanı İsmail Altay, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay'ın bir araya gelerek bir süreç tayin ettiklerini de söyleyen Ayan, MHP'yi Zonguldak'ta nasıl büyütürüz bu başarısızlığa nasıl bir son noktayı koyarız anlayışı içerisinde kongrelerini yapan ilçe başkanlarımız istişare yaptılar. Bu istişare sonucunda muhtemelen çıkabilecek adaylar ve dışarıdan da gelebilecek adaylarla ilgili bir çalışma yürütüldü. Şahsım ile ilgili bir fikir beyan ettiler İl Başkanlığına aday olmam konusunda bir görev tebliğ ettiler. Olayı sadece İlçe Başkanları olarak görmeyin, üye delegeyi seçer delege de ilçe başkanını seçer. Biz hazırlıklarımıza başladık 11 aydır yürütülen bir hazırlıktır bu. Bu kongrede Talat Şeker kendisi adına yarışmıyor delegeleri adına partililer adına yarışıyor. 30 Haziran'da yapılacak kongrede daha önce İlçe Başkanlığı da yapan Mehmet Özkanca abimiz var. Bizim yaşadığımız bu süreçten haberi yoktu da böyle bir yola çıktı diye düşünüyorum. Kendisine nasıl bir şey söylendi onu da bilmiyorum ama ben şahsına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Sen abisin, abiler kardeşi ile yarışmaz. Abi kardeşinin yanında olur sen daha önce İlçe Başkanlığı yaptın bu onuru yaşadın dolayısıyla abi olarak gel Talat kardeşine sahip çık, bizimle birlikte ol.

"MHP OLARAK HAZIRIZ"

MHP Zonguldak Teşkilatları olarak bizler hazırız. Yolu bir kez dahi hareketimizden geçmiş olan arkadaşlarımızı Milliyetçi Hareketin tek başına iktidarında aydınlık geleceğe birlikte yürümeye çağırıyoruz. Çağrımız, ülkücü hareketin 43 yıllık kutlu mücadelesinin her aşamasında yer alan davaya emeği ve hizmeti geçen milletin değerlerini özünde yaşayan ve ilelebet yaşatacak olan bütün ülkücülerdir. Bizler enerjimizi birbirimize değil on yıldır ülkeyi yöneten ve uçurumun kenarına getirenlere karşı tüketeceğiz. Bizim mücadelemiz içimizde değil kendi komşumuz olan ülkelerle bizleri düşman edenlerle olacaktır. Bizim mesaimiz milletimizin maneviyatını sömürüp kendilerine rant sağlayanlarla geçecektir dedi.