Kdz.Ereğli'de, cenazeden dönenlerin bulunduğu midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği 2'si ağır 18 kişinin yaralandığı kazaya karışan ve serbest bırakılan kamyonet sürücüsü Ali Kaman, "Araba uçurumun kenarına vurduktan sonra iki tekerleğin arka tarafta kaldığını gördüm. Araba tersine gitti. Birinci taklada camlar kırıldı, bağrışma, cırlamalar oldu, ikinci taklada ses seda kesildi" dedi.

 


OLAY ANINI ANLATTI

İlçe merkezi yönüne giden Erdem Aktan (43) yönetimindeki 34 FK 5259 plakalı midibüse Serdaroğlu mevkisinde çarparak şarampole yuvarlanmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan 67 LU 178 plakalı kamyonet sürücüsü Ali Kaman (62), olay anını anlattı.

 

"ACAYİP SÜRATLİYDİ"

Subaşı Köyü'nden evinin olduğu Yalnızçam Köyü'ne giderken Serdaroğlu mevkisindeki virajda karşı yönden gelen midibüsün süratli olduğunu anlatan Kaman, kazanın olduğu şunları söyledi: "Olayın olduğu yere geldim. Yukarıdan otobüs geldiğini gördüm, acayip süratli. Belki de 200 vardı. Otobüs üzerimden geçecekti. Canımı kurtarmak için hafif sol yaptığımı biliyorum. Benim sağ önden vurdu uçurumun kenarından karşıya doğru gitti. Millet zaten şoförün yanında ayaktaydı zaten, dedim 50-60 kişi var herhalde arabada. Bana vurup beni kenara attı vurdu geçti. Arabanın camından beri baktım, 'acaba araba karşıya geçti mi?' diye. Araba uçurumun kenarında vurduktan sonra iki tekerlek arka tarafta kaldığını gördüm. Araba tersine gitti. Birinci taklada camlar kırıldı, bağrışma, cırlamalar oldu, ikinci taklada ses seda kesildi. Ben zaten şok geçirdim"

 

"10 DAKİKA SONRA BURALAR DOLDU"

Kazanın ardından arabadan indiğini ve titrediğini anlatan Kaman, "Sakır sakır titriyordum. Kazadan 5-10 dakika sonra doldu buralar. Oğlumu aradım kaza olduğunu söyledim" dedi.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesi'nden emekli olduğunu ve 1980 yılından bu yana araba kullandığını belirten Kaman, "Karıncayı bile ezmedim. Zaten ben süratli araç kullanmıyorum" sözleri ile konuştu.

 

SABAHA KADAR AĞLADIM

Olay yerinde göz yaşlarına boğulan, kazada hayatlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Kaman şu ifadelere yer verdi: "Daha şeyi atamadım. Yaralılar da aynen öyle, hepsi bizim kardeşimiz. Şuan kendimde değilim. Karakoldaydım, gözaltında iken 10 kişinin öldüğünü öğrendim, sabaha kadar ağladım. Kurtuldum ama 10 kişi hayatını kaybetti"

 

PLAKA OLAY YERİNDE

Yol güzergahından geçen vatandaşların, araçlarından inerek emniyet şeridine alınan olay yerinde dua ettikleri, bölgeyi inceledikleri görüldü. Öte yandan midibüsün plakasının da bulunduğu ön tampon ise vatandaşlar tarafından yolun karşı tarafındaki alana bırakıldığı belirlendi.




OLAY

Kdz.Ereğli'de cenazeden dönenlerin bulunduğu Erdem Aktan (43) yönetimindeki 34 FK 5259 plakalı midibüsün yaklaşık 30 metrelik şarampole devrilmesi sonucu, Bilal, İsmail, Rabiye, Zekiye ve Naciye Aydın, Mustafa Uludağ, Kadriye, Şaban ve Şevket Turhan ile Aygül Afacan hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Midibüstekilerin Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde bir yakınlarının cenazesine katıldıkları ve İstanbul'a dönüş yolunda oldukları öğrenilmişti.

 

 (HABER-MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ)