AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

 

Ülkemizi işgal etme ve Anadolu’yu Türk yurdu olmaktan çıkarma teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin tek vücut oluşunu, vatanına sahip çıkışını ve Anadolu’nun ilelebet bizim olarak kalacağının haykırışını simgeleyen Kurtuluş Mücadelesi ve onun mihenk taşının 23 Nisan 1920 millet için bir dönüm noktası olduğunu belirten Prof.Dr.Candan’ın yazılı açıklaması şu şekilde:

“Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” parolası ile Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır.

Atatürk, Milletimiz için çok önemli olan bu günü, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan etmiş, ilerleyen yıllarda tüm dünya çocuklarının da kutladığı bir bayram haline dönüşmüştür. Dünyadaki tek evrensel çocuk bayramı olma niteliği taşıyan “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, bu özelliği ile de ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır.

TBMM’nin açılışının 94. Yılını da kutlayacağımız bu anlamlı günde, tüm çocuklarımızın ve aziz milletimizin “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en kalbi duygularımla kutlar, selam ve saygılarımı sunarım”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)