İş bırakan maden işçilerinin yevmiye cezası verileceğine dönük iddialar TTK yetkilileri tarafından yalanlandı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise iddiaları, “300 karıncadan ya da 300 fareden bahsetmiyoruz. 300 çiçek kopartıldığında çiçek katliamı oluyorsa insan öldüğünde maden işçisi yevmiyeyi düşünecek durumda değil” dedi.

 

Soma’da meydana gelen ülkeyi yasa boğan maden faciasında her geçen dakika acılar artarak devam ediyor. Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda iş bırakma eylemi yapan maden işçilerinin yevmiyelerinin kesileceğine dönük iddialara TTK yalanladı en anlamlı cevap ise GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’dan geldi. Alabaş, “300 karıncadan, 300 fareden bahsetmiyoruz, 300 çiçek kopartıldığında çiçek katliamı oluyorsa insan öldüğünde maden işçisi yevmiyeyi düşünecek durumda değildir” dedi.

 

TTK YALANLADI

Türk İş’in çağrısı üzerine önceki gün Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda iş bırakan maden işçilerine 2 günlük yevmiye cezası kesildiğine dönük ortaya atılan ve yaygın basında da geniş yer bulan iddialara Türkiye Taşkömürleri Kurumu’ndan yalanlama geldi. TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri, iş bırakan maden işçilerinin yevmiyelerinin kesilmesine yönelik alınmış herhangi bir karar bulunmadığını açıkladılar.

 

“OLAYLAR BİTİNCE BAKARIZ”

Tüm ülkenin hatta dünyanın büyük bir üzüntü ile izlediği Soma’da gelişmeleri ilk günden buyana takip eden Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da iş bırakma eylemine katılan işçilerin yevmiyelerinin kesilmesini düşünecek durumda olmadıklarını söyledi.  Soma’da meydana gelen maden faciasında 300’e yakın maden işçisinin yaşamını yitirdiğini ve ülke olarak büyük üzüntü yaşadıklarına dikkati çeken Alabaş, “İş bırakan maden işçilerinin yevmiyeleri ilgili uygulamaya önümüzdeki günlerde bakarız. Soma'da gelişmeleri takip ediyorum. Burada Türkiye'nin ve tüm çalışanların duyarlı olması gerekirken, madenci arkadaşlarımız da yevmiyeyi düşünecek durumda değildir. 300 karıncadan ya da 300 fareden bahsetmiyoruz. 300 çiçek kopartıldığında çiçek katliamı oluyorsa insan öldüğünde maden işçisi yevmiyeyi düşünecek durumda değil. Dün maden işçileri o duyarlılığı gösterdi. Maden işçisinin o hassasiyeti bizim açımızdan önemliydi. Hepsine teşekkür ediyorum. Yevmiyeyle ilgili konulara ise buradaki olaylar bittiğinde bakarız. O uygulamalarla ilgili çalışmayı da işverenle görüşerek sonuca bağlarız”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)