Kdz.Ereğli'de Anadolu Ajansı'nın (AA) fotoğraflarının da yer aldığı, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi", 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

 

SERGİYİ GEZDİLER

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Abdi İpekçi Sergi Salonunda düzenlenen etkinlikle yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa diledi, ilçede açılan serginin ilgi gördüğünü söyledi.

 

"BİRLİK VE BERABERLİK BAYRAMINA DÖNÜŞTÜ"

Hain darbe girişiminin üzerinden 1 yıl geçtiğini anlatan Madenoğlu, "Milletimizi büyük acılara iten darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Allaha şükürler olsun ki yüce milletimiz kahramanlığı ile adeta destanlar yazarak bu hain girişimi sonuçsuz bıraktı. Bugün bu girişim demokrasi, birlik ve beraberlik bayramına dönüştü. Kötü günleri bu kahraman millete bir daha göstermesin. Demokrasimize her zaman için sahip çıkalım" dedi.

 

ONBİNLERCE KİŞİ ZİYARET ETTİ

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da AA'nın fotoğraflarının da yer aldığı sergiye yurt içi ve dışından onbinlerce kişinin gelerek ziyaret ettiğini belirterek şunları söyledi: "15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından bilindiği gibi ilçemizde de demokrasi nöbetleri tutuldu. Bu hain darbe girişimini, 'unutmayacağız, unutturmayacağız' diye halkımız ile paylaştık. Unutmamak için de 30 Ağustos günü demokrasi gününde Ereğli'deki demokrasi nöbetlerini ve Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarını sergiledik. 100 Binin üzerinde de ziyaretçi sayısına ulaştık, bundan derece de son derece mutluyuz. İnşallah bir daha 15 Temmuz'lar yaşamayız. Yaşamayacağımıza da yüzde yüz eminim, 15 Temmuz'da öz güvenimizi sağladık, Çanakkale ruhunu yakaladık. Bundan sonraki süreçte ülke olarak daha ileriye gideceğiz"

 

ANI DEFTERİNE YAZDILAR

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Murat Türken, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ünsal Demir, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük tarafından 15 Temmuz'a ilişkin açılan anı defterine yazdı. Etkinliğe daire müdürlerinin yanı sıra, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile vatandaşlar katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)