Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 78. Yıldönümünde törenlerle anılacak. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yayımlanan mesajlarda, O’nun kurduğu Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşayacağına vurgular yapıldı.

Yayımlanan mesajlar  şöyle:

 

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN

 

Yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. Yıl dönümünde milletçe sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Atatürk; yaşamını Türk ulusu ve onun bağımsızlığına adamış, aziz milletimiz ve bağrından çıkan kahraman ordumuza önderlik ederek birlikte yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi ile ülkemizin kötüye giden yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş yaşamı düşünceleri ve başarılarıyla sadece milletimizin değil tüm dünyanın sevgi ve saygısını kazanmış bir liderdir.

Atatürk; yok edilmek istenen Türk milletini eşsiz dehası ve azmi ile ayağa kaldırmış, başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında yeni bir devlet kurarak milletimize Cumhuriyeti ve aydınlık yarınları armağan etmiş çağdaş dünyanın yolunu açmıştır.

Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. Yıl dönümünde millet olarak bizlere düşen görev kurarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini korumak kollamak ve yeni nesillere aktararak yaşatmaktır.

Milletimiz Atatürk’ün açtığı yolda yürümeye devam edecek O’na duyulan sevgi ve saygı sürecek, milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78. Yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar 10 Kasım Atatürk’ ün ölüm yıldönümü ile ilgili yazılı bir mesaj yayımladı.

Ulupınar mesajında;

“Ulu Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişinin 78. yılında onu ani ve apansız bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

10 Kasım'lar Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’ na yön vermiş, millet ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olmuştur.

2023 ve 2053 hedefleri için bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak, düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan toprakları için kanlarını dökmekten, canlarını vermekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.” görüşlerine yer verdi. 




CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Turpcu, mesajında şu satırlara yer verdi:

 

"10 Kasım, büyük bir dehanın, büyük bir cesaret timsalinin, gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrıldığı ancak bıraktığı eserleri ve fikirleri ile yaşamaya devam ettiği tarihtir.

 

Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu bugün, O’nun temsil ettiği değerlere, devrimlerine, eserlerine, bir milletin kurtuluş ve onur mücadelesine sadakattir. Bugün, Büyük Önder Atatürk’ü hem anma, hem de daha iyi anlama günüdür.

 

Ülkemizi, Ortadoğu’daki devletlerden ve sınır komşularımızdan ayıran sadece fiziki sınırlar değil, Cumhuriyetimizin kuruluş değerleri ve Atatürk Devrimleridir. Bugün, Türkiye bu karanlık tablonun aydınlık yüzüyse, bunun Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kahramanları sayesinde olduğunu kimse unutmamalıdır.

 

Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş temellerinin zayıflatılması, dinin siyasete alet edilmesi, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ prensibinden kopuş nedeniyle ülkemiz bugün çok sıkıntılı günler yaşamaktadır. İktidarın göz göre göre yarattığı sistem 15 Temmuz’da Fetullahçı darbe girişimini doğurmuştur. Yaşananlardan herkes ama en çok iktidardakiler ders almalıdır. İktidarın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, başları sıkışınca hatırladıkları ve sığındıkları Atatürk’ün yolu Türkiye’nin tek kurtuluş formülüdür. Başka yol yoktur,  arandığı sürece de başımız beladan kurtulmayacaktır. Ülkemiz iç politika ve dış politikada çok sıkıntılı günler yaşamaktadır. Ülkemizin geleceği için çözüm Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmamak ve Cumhuriyetimizin Kurucu İlkelerine yeniden sıkı sıkıya bağlanmaktır.

 

Fikirlerine ve eserlerine yapılan saldırıların arttığı bu dönemde, bir kez daha belirtmek isterim ki Büyük Önder Atatürk’ün fikirlerine ve eserlerine olan sevgi, saygı ve bağlılığımız hiçbir gücün koparamayacağı kadar güçlüdür. Büyük Önder Atatürk’ün çizdiği yol yarınlarımızı aydınlatmaya devam edecektir.

 

‘Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözünden hareketle bugün, tüm umutlar tükendiği anda bir milleti dirilten ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ortaya koyduğu aydınlık Türkiye hedefini, devrimlerinin değerini ve özgürlüğün, demokrasinin önemini hatırlatma günüdür.

 

Türk Milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını memleketine adamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum." ​

 

 

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT KANTARCI:

 

 Hiç demokrasi geleneği olmayan bir ülkede, ‘Cumhuriyet rejimi, demokrasi sistemiyle idare edilen devlet şeklidir’ diyerek, yepyeni bir devlet kuran öncü güçtü. Yüzyıllardır tebaa ya da ahali sayılarak küçümsenen insan topluluğundan, ‘Egemenlik kayıtışız şartsız milletindir’ diyerek bir ulus yaratmayı başaran eşsiz bir dehaydı. Her köşesinden kan ve barut kokusu yükselen bir dünyada, bir cepheden diğerine koşmaktan yorgun düşmüş ülkesine, ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ şiarıyla, tarihinin en uzun barış sürecini yaşatan bir barışseverdi. Şeyhlerin, mollaların, hurafenin hüküm sürdüğü topraklarda, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek modern eğitimin, bilimin temellerini atan başöğretmendi. Yüzyıllardır tekçi düşüncelerin hâkim olduğu, despotik rejimlerle yönetilen bir ülkede, “Laiklik, tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan alıyoruz” diyerek egemenliği metafizik güçlerin elinden alıp, insan aklına ve vicdanına teslim eden büyük mücadele insanıydı.

 

Hurafelere dayalı bir hukuk sistemini, ‘İstiklal, istikbal, hürriyet, her şey adaletle kaimdir’ diyerek, temelini akıl ve toplumsal ihtiyaçların oluşturduğu laik hukuk sistemiyle değiştiren bir aydınlanma savaşçıydı. 15 Temmuz’u daha o vakitlerde görmüş gibi, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır’ diyerek, bizleri bekleyen tehlikelere on yıllar öncesinden işaret eden büyük devlet adamıydı. Her türlü sanatsal yaratının günah sayıldığı bir ülkede, ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyerek modern Türk sanatının önünü açan eşsiz kültür adamıydı. Savaşlardan, yoksulluktan bitap düşmüş, ‘hasta adam’ ilan edilmiş bir halka, ‘Başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, çalışkanız, zekiyiz’ diyerek yeni bir ruh ve heyecan verip ayağa diken ulu önderdi. Neredeyse her ülkenin başında bir başka diktatörün bulunduğu bir dünyanın, biat kültürünün tartışmasız egemen olduğu coğrafyasında, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar olacaktır’ diyerek, tek adamlığa en başından karşı çıkan; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yaratmayı her şeyin üstünde gören gerçek demokrattı.

 

Kadınların seçme-seçilme, çalışma, miras haklarından yoksun bırakılarak toplumsal yaşamın dışına itildiği bir ülkede, ‘İnsanlar kadın ve erkek denilen iki türden oluşur. Bu kütlenin bir parçasını ihmal ederken diğerini ilerletmek kabil değildir’ sözleriyle kadın-erkek eşitliğine vurgu yapmakla kalmayıp, toplumsal yaşamın her alanında erkeklerle eşitleyen eşsiz siyaset adamıydı. Birleşmiş Milletler tarafından, ‘Uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi. Olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder. İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü. Bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı gözetmeyen, eşsiz devlet adamı” sözleriyle selamlanan bir dünya lideriydi. Tüm bu vasıfları üzerinde toplayan Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 78. yılında, her zamankinden daha fazla hasret, şükran duyguları ve rahmetle anıyorum.

 

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 

Milli Mücadelenin Başkomutanı, bağımsızlığımızın mimarı ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum.

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, yurdumuzu işgal ederek Türk milletini esir almaya çalışan emperyalistlere karşı tüm güçlüklere rağmen direnmiş ve onları yenilgiye uğratmış, emperyalizme karşı kazandığı zaferle tüm mazlum halklara örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi ve ilerlemesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir.

 Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında ismi; ilerlemenin, devrimlerin, Cumhuriyet’in, laikliğin, demokrasinin, çağdaşlaşmanın, kadın haklarının ve barışın sembolü olan büyük önder, kahraman asker, eşsiz devlet ve siyaset adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir.

Bugün Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları; Atatürk’ün düşüncelerini, eserlerini ve Cumhuriyeti yok etmeye yönelik tüm güçleriyle çaba göstermelerine rağmen, Atatürk’ün düşünceleri, eserleri ve Cumhuriyet dimdik ayakta kalıp, ilelebet payidar olacak ve milletimizi sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir.

Bir kez daha ilke ve devrimlerine bağlılığımızı yineleyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıldönümünde anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

 

 

KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ERTAN ŞAHİN:

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnet duygularımızla anıyoruz.

İçinde bulunulan imkansızlık ve yokluklar nedeniyle bağımsızlık umutlarının azalmakta olduğu bir dönemde, tarihinde asla esaret altına alınamamış Milletimize olan inancını kaybetmeyerek birbirine kenetlenmesini ve ayağa kalkmasını sağlayan Atatürk, Milletimizin Kurtuluş Savaşı gibi tarihte eşine az rastlanır bir zafere ulaşmasına öncülük etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusumuz işgal altındayken, zor bir süreçten geçerken ulus olma bilincini aşılayarak, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı olmuştur.

Atatürk, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, diğer tüm ulusların saygı duyduğu bir lider olarak da tarihe adını yazdırmış büyük bir liderdir.

Bizler, bağımsız bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. 10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 78. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyorum

 

 

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI NURİ TEKİN:

10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yaman Ulu Önder Atatürk, hayatını milletimize adayan, milleti için çalışan, fikirleri, eserleri halen bütün dünyaca örnek alınan büyük bir devlet adamıdır.

Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli simgelerinden biri olan Atatürk’ü anlayabilmek, nesilden nesile anlatabilmek, eserlerine ve fikirlerine sahip çıkabilmek; ülkemizin geleceğinin en büyük teminatı olacaktır. Bu nedenle, hepimizin, kendimizden sonra gelecek nesillere, Atatürk’e olan sevgi ve saygımızı, minnetimizi muhafaza ederek emanet etme sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz her geçen gün daha da artmaktadır. Türk Milleti olarak, dünyanın saygı duyduğu, fikirlerini ve eserlerini araştırma konusu yaptığı  Ulu Önder Atatürk ile ne kadar gurur ve onur duysak, onu ne kadar minnetle ansak azdır.

 “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir” sözleriyle, fikirlerinin ve duygularının iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizen Ulu Önder Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78.yılında bir kez daha özlemle, minnetle anıyorum.

 

 

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN M. DEMİRTAŞ:

 

78 yıl önce, fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ebediyete yolcu ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu, olanaksızlıklara boyun eğmeyen kararlı tutumuyla Türk halkını, bağımsız Türkiye ülküsü doğrultusunda yönlendirerek zaferlere ulaştırmış bir liderdir.

Millet olarak bize düşen görev, büyük bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak, Ülkemizi Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

  

GÖKÇEBEY BELEDİYE BAŞKANI VEDAT ÖZTÜRK:

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Öztürk mesajında şunları kaydetti;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Yurdumuzun dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde, liderlik vasfı ile Türk milletine yol gösteren Aziz Atatürk, eşsiz dehası ve ileri görüşlülüğüyle, imkânsızlıklar içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmenin ve sonsuza kadar yaşatmanın yolunun çağdaş uygarlık yolu olduğunu göstermiş, kendi hür iradesiyle kurduğu çağdaş ve milli devletin yegâne ve gerçek sahibi olan Türk Milleti de, bu anlayış çerçevesinde çağdaş ve demokratik açılımları mümkün kılacak dinamik bir yapıya kavuşmuştur.

Bu gün vesilesiyle Atatürk’ün bıraktığı bu değerli mirasa sahip çıkarak, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak güç, azim ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.



BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Milli mücadelenin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümünde Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak bizlerin yoğun çaba ve çalışmaları ile olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere fikirlerini aktarmak, bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere ulaşmak için önemli bir azim ve gayretin içerisinde olmamız gerekir. Özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin bilimin ışığında, kendilerini ve ülkemizi geliştirecek olan projelerle ve bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasi standartlarının yükselmesi ve Cumhuriyetimizin güçlenmesi yolunda azami gayret göstereceklerine inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.  

EĞİTİM İŞ KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ:

 

Kurtuluş Savaşı’nın mimarı, bağımsızlık savaşında dünyada bir ilk olmuş, devrimleriyle ulusa kimlik kazandırmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.

Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün, gerici, bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır.

Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 93 yıl geçti. Fakat emperyalist güçler onun fikirlerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaktan vazgeçmedi.

Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün  en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine  sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Düne kadar isminin önüne ‘’Hoca Efendi’’ eklenen vatan hainlerinin ihanetini bu ülke görmüştür. O günün Derviş Mehmetlerinin, Şeyh Saitlerinin adı değişmiş ama zihniyetleri değişmemiştir.

Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır.  Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Büyük Türk ulusu bilmelidir ki!

Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir.

Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.

 

 GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI:

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle;

“Türk ulusu; Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında büyük bir özlemle anıyor.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak, tüm imkansızlıklara rağmen, ulus bilinci ve tam bağımsızlık inancıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir değişim ve gelişim yaşadı.

Dünyanın geleceğini sanayinin belirlediğini gören Atatürk ve arkadaşları, Zonguldak ile yakından ilgilendiler. Zonguldak’ı Ankara’nın ardından ilk il yaptılar. Yabancıların elinde bulunan Zonguldak Kömür Havzası, devletleştirilerek ulusal sanayimize ve Türkiye’ye hizmet eder hale getirildi.

Atatürk’ün “Derin toprakları altındaki servet-i madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” sözü hayata geçirildi.

Ulusal ve tam bağımsızlıkçı anlayış, Türkiye’nin hızla gelişmesinin ve Dünyanın en güçlü ve onurlu ülkelerinden biri olmasının yolunu açtı.

Atatürk’ün ortaya koyduğu ve yaşamı boyunca uyguladığı ilkeler, her türlü zorlukları aşmamıza ve çağdaş medeniyeti yakalamamıza yeter.

Bizler, O’nun ilkelerinin takipçisi olmaya, aydınlattığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

O’nu bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz”.