CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki halk oylaması kampanyası için geldiği Zonguldak'ta vatandaşlarla hitap etti. Milletvekili İnce, partisinin Zonguldak İl Başkanlığınca Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, halk oylaması sürecinde Türkiye'nin her noktasına gideceğini söyledi.

"Evet vermeyi düşünen Zonguldaklılara sesleniyorum. Sen bu 18 maddeyi okudun mu? Ben en az 50 kere okudum." diyen İnce, şöyle konuştu:

"Halk oylamasının 18 maddelik anayasa değişikliğinde 'Evet' çıkması halinde 18 yaşında biri milletvekili olacak. 'Evet' demeyi düşünen Zonguldaklılara sesleniyorum. Bir 'Evet' çıkarsa ki Allah'ın izniyle çıkmayacak 18 yaşında milletvekili olunacak. Askerlikten muaf olacak. 20 bin lira maaş alacak. Bir düşünün bakalım acaba emekli, işçi, Mehmet amcanın çocuğu milletvekili olacak mı? Kim olacak? Zenginlerin çocukları olacak. Anayasa değişikliğinde maddelerin birinde işçiler var mı? Emekliler var mı? Terörle mücadele var mı? Sana bana emekliye, işçiye, memura, öğrenciye, işsize, köylüye ve çiftçiye hiçbir şey yok. Şimdi 'Evet' derseniz meclisi devlet dışı bırakıyorsunuz. Meclisi güçsüzleştiriyorsunuz. Bakın bu milletin başına çorap örer bunu demedi demeyin. Bir adamın tahtı mı, memleketin bahtı mı bunu seçeceksiniz."

(A.A)