MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, “En son hadiselerle partimizin bütün politikalarının ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı” dedi.

 Çakan, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, hükumeti kurma çalışmasıyla ilgili parti olarak gereken açıklamaları her ortamda açık ve net şekilde yaptıklarını söyledi.

Hükumetlerin kurulmuş olmak için kurulamayacağını belirten Çakan, şöyle konuştu:

“Hükumetlerin belirli plan ve programları olur. En son hadiselerle partimizin bütün politikalarının ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Ama ne yazık Türkiye çok şey kaybetti. Bundan sonra zerre kadar taviz vermeden, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin birliğini ve bütünlüğünü bozmadan, bu konuda pişman olanlar pişmanlıklarını dile getirerek birleştiğinde partimiz gereğini her zaman yapar.”

Çakan, PKK’nın terör faaliyetlerinin hiçbir zaman durmadığını belirterek  "Devleti ve milleti bölmek için belirli ölçüde uykuya aldılar. Baktılar ki bölünmeyecek, pişmanlıklarına geri dönüş yaptılar. Bundan sonra da bu hareketler ne kadar devam ederse etsin kafaları ezilecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti de ilelebet yaşayacaktır” diye konuştu.