AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, Kdz.Ereğli Kaymakamlığına yaptığı ziyarette yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

10 GÜNDE ASFALT DÖKÜLÜYORDU: Bazı köylerimiz Kdz.Ereğli’ye bağlandı. Bağlanmayanların hizmet noktasında bazı sorunlarını yaşadı. Köyler belediyeye bağlanırsa 10 gün içerisinde asfalt dökerim diyenler vardı bu şehirde. OSB’ye giden ve belediyeye çeken yolların durumu ortada.

YENİ PROJELER VAR: Milletvekili Erdoğan, Kdz.Ereğli-Kandilli, Kdz.Ereğli-Düzce, yeni demir yolu ağı projesi, çevre yolu, Adliye Sarayı, Devlet Hastanesi, Fen Lisesi konularında da değerlendirmelerde bulundu.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan beraberinde AKP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Milletvekili Erdoğan, belediye sınırları içerisine giren Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yol güzergahının içler acısı olduğunu da vurguladığı açıklamasında, Fen Lisesi, Kandilli-Ereğli, Ereğli-Devrek, Ereğli-Düzce yolları, Adliye Sarayı, Devlet Hastanesi ve demir yolu ağı hakkında bilgiler verdi.

VELAKET GÜNDOĞDU’DA
Erdoğan’ın konuşması şu şekilde: AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı asaleten atanıncaya kadar İlçe Başkanlığına vekaleten Önder Gündoğdu vekalet edecek. Uzun zamandır istişare edemedik. Organize Sanayi Bölgesi’nden kişisel olarak beni çok arayan var, kurumsal bazında bizi arayan çok fazla kimse yok. İhale yapıldı, Organize Sanayi yolunun mevcut içerisindeki yolun alt yapısı için her türlü çalışma yapılabilir ama mevsimsel sorunlar olabilir.

ASFALT DÖKÜLEBİLİYOR!..
Gelip giderken Ereğli-Düzce yolunda çalışan müteahhit firmaya bakıyorum şuan asfalt döküyor. Karayolları gibi bir kurum bu asfaltı dökülüyor demek ki dökülebiliyor. Bazı köylerimiz Kdz.Ereğli’ye bağlandı. Bağlanmayanların hizmet noktasında bazı sorunlarını yaşadık, teşekkür ederiz bu süreçten sonraki çalışmalarınız için. Bu köyler aynı zamanda Özel İdareden ya da belediyeden alırlar hizmeti. Belediyeye geçtiğine göre, bu köyler belediyeye bağlanırsa 10 gün içerisinde asfalt dökerim diyenler vardı, bu şehirde yaşıyorlar.

GİDİP YOLU GÖRELİM
Oradaki fabrikalara giderken Topçalı, Hamzafakıllı, OSB’ye giden yolu mümkün olsa da yerel yöneticiler olarak gidip görsek, ağır tonajlı araçlarda geçiyor, öteki yol asfalta kavuşmayınca yoğun bir trafik oluşuyor. Hem milli servet zarar görüyor hem oraya gitmek gerçekten çok zor. Ben buranın işini kim yapacaksa en azından geçici çözümlerle sonuca ulaştırılmalı. 2011 yılı planları yapılıyor 2010 yılında planlananlar yerli yerine oturdu başarılı sonuçlar elde ettik. Hem ülkemizde hem bölgemizde var olan hukuku koruyarak hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın insan odaklı hizmetleri yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Özellikle Maliye Bakanlığının kaynağını erken açıkça kaynaklar belediyelere veriliyordu bu da biraz farklı algılanıyordu. Artık o para Özel İdare’ye aktarıldı. AKP’lidir, MHP’lidir, CHP’lidir fark etmez. Öncelikleri belirleyeceğiz.

EREĞLİ-KANDİLLİ YOLU
Kandilli-Ereğli yolu bizim için önemli, yıllardır bir sorundu. Orada büyük bir viyadük var, viyadükten demiryoluna geçiş olacak. Zonguldak’ın hava limanını da ele almak üzere belli kaynaklar Zonguldak Valiliği Özel İdare hesabına gelmiştir. Bunların biran önce ihale edilmesi gerekiyor. DDY ile yapılan protokol farklı algılanıyor. Günümüz şartlarındaki emlak değerlerine göre tahsis edilmiş. Valilik bunu kabul etmedi, yıllık kira bedelini. Orada da bir durum çıktı işin bir bölümü alınıyor. DDY yetkilileri dediler ki biz Ereğli’ye kadar ve Gökçeler’e kadar ve Kandilli’ye kadar olan havzadaki demir yolun özel idareye aktarıyoruz. 252 dönüm bir arazidir.

DEMİR YOLU PROJESİ
Ereğli’ye Alaplı’ya belki Kilimli aynı zamanda Bartın istikametinde Filyos, bütün Devlet Demir Yolları Karasu’da ihale yapıldı. Bu taraflardan limanlara inecek şekilde bağlantı çalışmaları yürüyor. Bunun da proje ihalesi yapılacak. Proje ihalelerinin yapılması için 150 km hızla yük ve yolcu taşıma açıkça alt yapısında bir tren olur. Ereğli’mizde tam Gülüç Köprüsünün oraya geliyor oradan demir çeliğe gelecek. Dere yatağından bir yer bulup sondaj yapamadılar, aradılar taradılar. Bizim fabrikanın orasını bulmuşlar bizde dedik ki burada yapacaksanız tapulu yerimizden müsaade ettik. Sondaj çalışmaları sağlıklı bir şekilde bitiyor. Ereğli, Devlet Demir Yolları demir çeliğe hem de limana inme noktasında 4 ayak hava, kara, deniz ve demir yolu üzerine oturmasını istiyoruz. Demir yolu demir çelik için çok önemli. Dünyada başka bir demir çelik ağı olmayan başka bir örneği yok. Proje çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

3 ANA PROJE
Ereğli çevre yolu 17. kilometre. Biz bunu programa aldırdık, proje çalışmaları bitti. İnşallah bu sene ihale yapmaya çalışacağız. Projeleri bitmek üzere olan üç ana proje var. Adalet Sarayımız var, bir takım tadilatlarımız oldu 12 dönüme çıktı arsa, 12 bin m2’lik bir kapalı alan oluyor 5 katla. 3 dönüm arazi üzerine bina otururken önünde de yeşil alan olacak. Başsavcımızı ziyaret ettik görüştük. Fen Lisesi için teşekkür ediyoruz, sorunlarımız vardı. Onlar komutanlıkla, valimiz, yerel yöneticiler çözüm sağladılar. Proje işi ihale aşamasında. Hastane için askı süresini bekliyoruz, yol konusu vardı. 120 dönüm arsanın üzerine 42 dönüm arsayı kullanabiliyoruz. Geri kalan yeterince kullanıma elverişli değildir. Sağlık Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi ve projeyi de çizen firma ile Devrek, Çaycuma ek binası, merkez ve Kdz.Ereğli. Bunların tabiî ki en erken biteni Kdz.Ereğli olacak. Projenin bitmemesinin gecikmesinin nedeni askı süresinden inmesini bekliyoruz. Onay çıkmadan önce biri itiraz ederse sorun oluyor.  Ereğli-Devrek yolu var, 32 kilometrede çalışmalar sürüyor. 16 kilometresini alan firma bizi 3 yıldır çok yordu bölge fesh etti, şuan askıya çıktı gününü tam bilmiyorum Şubat sonu yada Mart ayının ilk haftası ihale olacağı söylendi. Bunu yakınen takip ediyoruz. Biz bu çerçeve içerisinde görev yapıyoruz”