AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Erdoğan, ?bizlere bu büyük zaferin gurunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onun her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyor, ruhları şad oldun diyorum? dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

?Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından birisi de Çanakkale zaferidir. Her karış toprağı şahit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanımız, büyük fedakârlıklarla kazanılmıştır. Yüce Türk Milleti, bu değerler uğruna, kendisine yakışan konumda kalabilmek için tarih boyunca varlığına kasteden düşmanlarıyla savaşmak zorunda kalmıştır. ?Ölürsem şehit, kalırsam gazi? inancı, Türk Milletinin, zorlu savaşlarda galip gelmesinde belirleyici bir etken olmuştur.

Bu zafer, vatanın her bölgesinden gelen Mehmetler, Hasanlar, Yahya Çavuşlar, Seyit Ömerler ve adını sayamadığımız binlerce vatan evladının, çelik siperlerin yerine göğsünü gerdiği, mermisinin bittiği yerde süngüsünü, süngüsünün olmadığı yerde de yumruğunu ve yüreğini kullandığı yiğitlerin destanıdır.

Çanakkale savaşları, nice eli kınalı gelinlerin dul kaldığı, nice Anadolu anasının ağıtlar yaktığı, nice sevdalıların ?kavuşmak mahşere kaldı? diyerek sevdalarını yüreklerinin derinliklerine gömdükleri, kana, kine ve inanılmaz mermi yağmuruna rağmen bir gül bahçesine girercesine şahadete koşanların destanıdır.

Çanakkale Zaferi; vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ispatıdır. Türk Ulusu bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların etkisiyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır.

Bu gün; Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 91. Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Aziz şehitlerimiz, yattıkları yerlerde şunu hissetmeliler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk Silahlı Kuvvetleri ve Tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.

Bu duygularla; bizlere bu büyük zaferin gurunu armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onun her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyor, ruhları şad oldun diyorum.?