Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu’yu  ziyaret ettiklerini ve Zonguldak’ın çevre, ulaştırma, baraj ve dere ıslah projeleri ile belediyelerimizin hibe araç talepleri ve ilçelerin, beldelerin ve köylerin alt yapı ve içme suyu projeleri ile ilgili çalışmalarını masaya yatırdıklarını belirten  Çaturoğlu’nun açıklaması şöyle:

 

“Ankara’da bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal ile birlikte bir dizi ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerimizde özellikle Karayolları ve DSİ’nin ilimizde yaptığı projeleri masaya yatırdık. İlimizde halen yapımına devam projelerin gerçekleşme oranları ile 2017 yılı yatırım programına alınması gereken projeler üzerinde detaylı bir çalışma yaptık. Önümüzdeki günlerde her iki Genel Müdür ile görüşmelerimiz devam edecektir.

 





Diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Beyi ziyaretimizde ise, Kdz.Ereğli Kırmacı Mahallesinde bulunan eski katı atık depolama alanının ıslah edilmesi amacıyla Ereğli Belediyemizce hazırlanan “Düzensiz Depolama Alanı Rehabilitasyon Projesi” üzerinde çalışma yaptık. Ayrıca çevre kirliliğinin giderilmesi amacıyla belediyelerimize hibe araç tahsis edilmesi, ilçelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin alt yapı projeleri ve içme suyu ishale hattı projelerine İller Bankasından yardım yapılması taleplerimizi ilettik. Bu arada Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu’nu da ziyaret ederek taleplerimizi ilettik.

 

Eğitimden-sağlığa, aileden-gençlik spora, enerjiden-tarıma, çevreden-ulaştırmaya ilimizin 2017 yılı yatırımlarını, devam eden projelerini ve diğer sorunlarını yakından takip ediyoruz. İnşallah hepsini bir bir çözüyoruz ve çözmeye de devam edeceğiz. Hedefimiz istihdamı, eğitimi, sağlığı, ulaşımı, alt yapı sorunları çözülmüş bir Zonguldak.

 

İlimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı Bakan Yardımcılarımıza ile Genel Müdürlerimize teşekkür ediyorum.