30 Aralık 2014 günü şiddetli fırtına ve kar yağışının ana elektrik ve telefon hatlarına verdiği zararın ardından karanlığa gömülen Kandilli Beldesi’nde sinirler gerildi. 3 Gündür elektriksiz, susuz ve iletişimsiz kalan belde sakinleri 2015 yılına da karanlıkta girdi. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan sorunun kısa sürede çözüme kavuşması için girişimlerini sürdürüyor. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise yaşanan mağduriyete dikkat çekti ekiplerin canla başla sorunu ortadan kaldırmak için çaba gösterdiğini söyledi.

 

Şiddetli fırtına ve kar yağışı Kandilli Beldesi’nde yaşamı alt üst etti. 30 Aralkı 2014 Salı günü ana elektrik hatlarının yanı sıra iletişim hatlarının da kopması Kandilli Beldesi’ne kabus gibi çöktü. Elektriksiz, susuz, iletişimsiz kalan belde sakinleri yaklaşık 3 gündür karanlığa mahkum. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, yaşanan mağduriyetin giderilmesi kar yağışı nedeniyle yol güzergahlarının açık kalabilmesi için sabah saatlerine kadar ekipler ile birlikte çalıştı.

 

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Aydın ile iletişim kurarak tüm imkanların seferber edildiğini yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta araç ve ekipman desteğine hazır olduklarını belirttiler.

 

CANDAN DEVREDE

Yaşanan elektrik kesintilerinin oluşturduğu mağduriyetin ardından Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan da devreye girdi. Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile görüşen Candan sorunun kısa sürede çözülmesi için ekiplerin seferber edildiğini söyledi. Candan, “Elverişsiz hava şartları nedeniyle ana hatlarda yaşanan kopmalar beldemizde ciddi bir mağduriyet oluşturdu. Gerekli yerler ile iletişime geçerek arızanın biran önce giderilmesi için daha fazla ekip talep ettik. Çalışmalar sürüyor, konuyu takip ediyoruz” dedi.

 

TTK’DA ÜRETİM DURDU

Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle üretime ara verildi işçilere yıllık izinlerinin bir bölümü zorunlu olarak kullandırıldı.

 

HEMA VE TTK’YA ELEKTRİK VERİLDİ

02 Ocak 2015 saat 12.30 itibariyle TTK Armutçuk Müessesesi ve Hema Kandilli Kömür İşletmelerine elektrik verilmeye başlandı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu büyük arıza gideriliyor. Kandilli Belediye Başkanı Aydın, “İki işletmeye elektrik verildi önümüzdeki saatlerde beldenin tamamına elektrik verilmeye başlanacak” dedi.

 

GECE GÜNDÜZ OLAY YERİNDE İDİLER

Türkiye Elektrik Üretim Anonim Şirketi Zonguldak İşletme Müdürü Erhan Türkalp, Bedaş Zonguldak İşletme Müdürü İbrahim Günaydın, Enerji-Sa Ereğli Operasyon Müdürü Hüseyin Nail Zobu ve ekibi arızanın olduğu andan itibaren beldemizde bulunarak bizzat çalışmaların başındaydı. Yoğun bir çaba ve emek gösterdiler. Kendilerine belde halkım adına teşekkür ediyorum”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)