Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ulaşım ve iletişimde AK Parti iktidarının 2003-2016 arası Zonguldak için yaptığı belli başlı yatırımları anlattı.

Ulupınar, AK Partinin önceki hükümetlerden farklı olduğunu özellikle ulaşımda Cumhuriyet tarihinde 2002 ye kadar yapılan yatırımların kat kat fazlasını son 13 senelik iktidarları döneminde gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

3. BÜYÜK LİMAN

 

Özcan Ulupınar, kuşkusuz en büyük yatırımın Filyos Liman projesi olduğunu, şantiyelerin kurulduğunu, başbakanın da aksilik olmazsa 9 Aralık tarihinde Zonguldak’ a gelerek temelini atacağını, inşaata başlanmasının ve tamamlanmasının ardından da Zonguldak’ a yeni bir nefes olacağını, birçok işsize ve aileye ekmek kapısı olacağını, bunların yanında Türkiye’ nin 3. büyük limanı olması münasebetiyle politik ve ticari olarak önem arz edeceğini kaydetti.

Özellikle karayollarındaki çalışmalardan bahseden Ulupınar, geçmişte gelen iktidarların bir işe başladıklarını ve orada kaldıklarını, yıllarca Zonguldak, Devrek yollarının bakımsızlığını, insanların o yolları kullanırken çaresizliklerini nasıl gördüğünü ifade ederek, bugün ise Zonguldak il sınırları içinde 1923’ten 2003 e kadar olan 22 km lik bölünmüş yolu 2016 itibariyle yaklaşık 8 kat artırarak 178 km ye çıkartıp azımsanamayacak bir başarıya imza attıklarını vurguladı. Toplam yol ağını 427 km olarak gerçekleştirdiklerini, çevre iller olan Bolu, Düzce, Bartın ile olan bölünmüş yol bağlantılarının bu sene sonunda, Karabük’le olan bağlantının da 2018’ e kadar tamamlanacağını ifade etti.

 

EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU

 

Ayrıca Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun, Çaycuma-Zonguldak Ayrımı ile Devrek 4. Bölge hududu yolunun, Zonguldak-Ereğli yolunun, Devrek-Çaycuma Ayrımı ile Zonguldak yolunun, Devrek-Ereğli yolunun ve Alaplı-Yığılca yolunun ise devam eden projeler kapsamında olup bakanlığın ve hükümetin en kısa sürede tamamlayarak hizmete sokacağını söyleyen Ulupınar, Ereğli köprülü kavşağının, Filyos I-II, Çaycuma, Kanlıgöl, Karasu 1-6-8-9, Kocaman, Alaplı, Gülüç, Şehiriçi, Üzülmez, Kovan A-B, Ömerci Çaylıoğlu, Ovaköy köprülerinin de tamamlanarak hizmete sunulduğunu belirtti.

 

30 TRENDEN 50 TRENE ÇIKIYOR

 

Bununla birlikte denizcilik ile ilgili Zonguldak’ a ulaşım ve iletişim alt yapılarının yanı sıra 5 balıkçı barınağının yapımıyla balıkçılara destek olduklarını ve demiryolu yatırımları olarak da Ulaştırma Bakanlığının bir başka projesi olan 940 milyon TL bedelli 2012 de başlayan sinyalizasyon ve elektrifikasyon projesini 2016 da bitirip tren sayısı 30 trenden 56 trene çıkartacaklarını, bu vesileyle yapılan yatırımların, sunulan hizmetlerin başta Zonguldaklılar olmak üzere ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyip AK Parti ve milletvekilleri olarak kendilerinin her zaman milletin emrinde olduklarını gece gündüz demeden hizmete devam edeceklerini söyleyerek saygılarını sundu.