Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, bir grup AK Parti İlçe Teşkilatı yöneticisi ile birlikte yeni başlayan ve yeterli yolcu kapasitesine ulaşılamayan Çaycuma Havalaanı yurtiçi seferlerine destek amacıyla Zonguldak'tan Trabzon'a yolculuk etti.
Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'na gelen AK Parti Zonguldak Milletvekil Özcan Ulupınar ve beraberindeki AK Parti Zonguldak Milletvekili Metin Karaduman ve ilçe yöneticileri, tarifeli uçakla Zonguldak'tan Trabzon'a seyahat etti. Zonguldak AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman'ın aralarında bulunduğu kafileyi, Zonguldak Havacılık (ZONHAV) Müdürü Hasan Özşahin, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü uğurladı. Karaduman, yolculuğa çıkmadan önce yaptığı açıklamada,  amaçlarının Zonguldak Havalimanı'na ve uçuş seferlerine destek vermek olduğunu ifade etti. Karaduman, buradan Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki sivil toplum örgütlerine derneklerimize ve vatandaşlarımıza bu havalimanına destek vermesini temenni ettiklerini belirterek "Artacak destekle havaalanı, Zonguldak, Karabük ve Bartın gibi farklı illerimizle bütünleşecektir. İnşallah bundan sonraki sürecimizde teşkilat çalışmalarımızla, daha sonra il teşkilatımızı değişik kademedeki arkadaşlarımızla, parti olarak bu havalimanımıza destek vermeye devam edeceğiz" dedi.
Havalimanının bölgenin olmazsa olmazı olduğunu anlatan Karaduman, şöyle konuştu: "Sıkıntılar görünse bile, bölge halkının sahiplenerek aşacağına inanıyoruz. Çevrede yapılan düzenlemeler ile karayolu bağlantıları, çevre düzenlemeleri bunlarla birlikte havalimanımız daha güzel çok iyi bir şekilde yöresine hizmet verecektir. Biz bunları aşmak için yerel yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Milletvekilimizin ve teşkilatımızın değerli  mensuplarının yaptığı gibi, diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerinde bu çalışmalara katılmalarını bekliyoruz. Yakın zamanda belediye başkanları olarak ta bizde organizasyon düzenleyeceğiz
Hava yolunun halkın yolu olduğunu anlatan Ulupınar ise, şunları söyledi: "Bizim amacımız iç hat seferlerini tanıtmak kamuoyuna duyurmaktır. İnşallah başarılı oluruz. Daha çok Zonguldaklı, Karabüklü, Bartınlı hemşehrilerimiz havayolunu tercih etsin. Önceden havalimanını herkes tercih edemez kullanamazdı. Ama şimdi bakıyoruz, Türkiye'de ciddi oranda havalimanları yapıldı. Uçan yolcu sayısı da arttı. Biz bugün Trabzon'a gidiyoruz. Buradan haftada iki gün Trabzon'a, Trabzon'dan Zonguldak'a aynı şekilde İstanbul'a uçuş var. Sabiha Gökçen ayağını düşündüğümüz zaman, Sabiha Gökçen aktarmalı Türkiye'nin her tarafına dünyanın birçok noktasına uçabileceğimiz anlamına gelir. Özellikle yaz aylarında, ben çok ciddi potansiyel olduğunu biliyorum. Trabzon, Gaziantep, İzmir, Antalya gibi uçuşların dolu gidip geleceğine inanıyorum. Burada ciddi bir öğrenci potansiyeli var. 3 tane ilde 50 bin civarında üniversite öğrencisi var. Asker var. Yeni yapılan anlaşmalara göre, askerlerimizde artık özellikle güneydoğu bölgesine giden askerlerimiz, THY ile Ulaştırma Bakanlığı ile Türk silahlı kuvvetlerinin bir anlaşması gerçekleşti. Geçen hafta askerlerimizde artık havayolunu kullanacaklar, daha güvenli ve kısa uçabilmek adına burada çok emek harcandı. 3 tane vilayetin buraya sahip çıkması gerekmektedir. Yurtdışı uçuşları hep dolu gidip gelmektedir."
Burada çok emek, zaman ve para harcandığını anlatan Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dağın traşlanması ile ilgili az bir işimiz kaldı. Başbakanımızın da talimatı ile buraya yaz kış uçak inebilecek bir cihaz getirilecektir. Bu cihazın getirilebilmesi için traşlamanın bitmesi lazım. Bunun için çalışmalarımız sürecektir. Zonguldak Sivil Havacılık işletme belgesi ile Çukurova Havalimanına ortak olduk. Orada pay ve hisse sahibiyiz. Önümüzdeki günlerde yine Kalkınma Bakanlığından bir buçuk milyon civarında bir ödenek aktarılacak. Bu yolların tamamı çevrenin iyileştirmesi ile ilgili bakanlarımız ve Başbakanımızla görüştük ve nihayet bugün çok huzurluyuz mutluyuz.
ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin, uçuşların kesintisiz devam etmesi temennisinde bulundu.İç hat seferlerinin kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdığını anlatan Özşahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "İç hat seferleri ile ilgili son günlerde kamuoyunda büyük bir yankı uyandığını, sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yakın ilgisi olduğunu görüyoruz.  3 ilimizin bu konudaki  teveccühleri artıyor. Yakın bir zamanda belki yer bulmak için bile sıkıntılar olacaktır. İnşallah o günleri yakalayacağız. Haftanın iki günü değil belki beş gün buradaki uçak seferlerini yapma çabası ve gayreti içerisindeyiz."