Sağlık-Sen’in yemekli toplantısına katılan AKP Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, toplantı sunucusunun anlattığı bir fıkranın ardından toplantıyı terk etti.

Sağlık alanında yetkili sendika olmaya hak kazanan Sağlık-Sen yöneticileri ve üyeleri, bir araya gelerek başarılarını yemekle kutladı. Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen, başarılarından dolayı sendika yönetici ve üyelerini tebrik etti.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş da, konuşmasını yaptıktan sonra mikrofonu alan program sunucusu bir fıkra anlatmak istediğini söyledi.

Sunucu fıkrasını tamamladıktan sonra ortam sessizliğe bürünürken, Polat Türkmen apar topar alandan ayrıldı.

Milletvekilini kaçıran fıkra şuydu:

“Dönemin Sağlık Bakanı, ülke genelindeki hastaneleri teftiş eder. Bir ildeki tüm hastaneleri gezen Bakan, son hastaneyi ziyaretinde morgda ilginç bir olayla karşılaşır. Sehpa üzerindeki iki cesedin çenelerinin hareket ettiğini fark eden Sağlık Bakanı, Hastane Başhekimi’ne dönerek; ‘Ne yapıyorsunuz siz yahu. Artık canlıları da mı morga kaldırıyorsunuz?’ diye sorar. Başhekim ise; ‘Hayır Sayın Bakanım. Bu iki kişi gerçekten öldü. Sağdaki yaşarken siyasetçiydi. Soldaki ise sendikacıydı. Bunların ölüsünün de, dirisinin de çenesi durmaz’ cevabını verir.”