10 Temmuz 2010 tarihinde gazetemize danışmanı aracılığı ile açıklama yapan ve aynı hafta Maliye Bakanı ile görüşerek Kireçlik'in ZKÜ'ye tahsis edileceği müjdesini veren Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a "NE OLDU TAHSİS YAZISI" sorusunu yöneltiyoruz. Erdoğan'ın gazetemize yaptığı açıklamayı bir kez daha gündeme taşıyoruz:

İŞTE O HABER!..

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, danışmanı aracılığı ile gazetemiz merkezine ulaştırdığı haberde, Kireçlik mevkisinin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne (ZKÜ) tahsis edilmesi için Maliye Bakanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğini  bildirdi.

Kdz. Ereğli’nin Bayat ile Ballıca köyleri arasında bulunan Kireçlik mevkisinde Su Ürünleri Fakültesi kurmak ve aynı alanda sosyal tesisler yapmak için talepte bulunan ZKܒnün bu girişiminin gerçekleşmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşecek olan Milletvekili Erdoğan’ın, bakanın önünde iki aydan bu yana bekleyen “tahsis  yazısını”nın imzalanmasını isteyeceği vurgulandı.

Önce Köseağzı’na başvuran ve bu alanın “günü birlik turizm alanı” olarak planlanmasından dolayı amacına ulaşamayan Hema bu kez Kireçlik’e termik santral kurmak istemişti. Bu alanda fakülte ve sosyal tesis yapmak isteyen ZKܒnün başvurusu ise kamuoyunda kabul görmüş ve “Termik santral istemiyoruz”  sözleriyle sesini yükselten yöre halkı AKP’li siyasetçileri de uyarmıştı.

AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, 4 gün önce gazetemize yaptığı açıklamada, teşkilat olarak bu alanın ZKܒye tahsis edilmesinden yana olduklarını belirterek “Kireçlik’in ZKܒye verilmesi için bizim gibi düşünen milletvekilimiz  Fazlı Erdoğan aracılığı ile Ankara’ya görüşümüzü ilettik” demişti.  Şahin, termik santrallere karşı olmadıklarını, Ereğli’de de termik santralin Kandilli’de kurulması için yer arayışları içinde olduklarını da açıkça ifade etmişti.

Şimdi gözler önümüzdeki hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek  ile görüşecek olan Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın son noktayı koyacağı “imzayı attırdım, işte belgesi” diyeceği finale geldi. Erdoğan’ın açıklaması merakla bekleniyor.