CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof.Dr.Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, AKP iktidarını medya ve basın üzerinde uyguladığı baskılara son vermeye davet etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Dünya Basın Özgürlüğü günü nedeniyle yaptığı ortak yazılı açıklamada, özgür basının demokratik toplumların temeli olduğunu, uygar ülkelerde özgür basının halkın gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirttiler. AKP iktidarı döneminde televizyon ve gazetelerin yayınlarına sürekli müdahale edilerek basın özgürlüğünün yok edildiğini hatırlatan Milletvekillerinin konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdiler:

 

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE

GERİLEME KAYDETTİ”

“Bu nedenledir ki; Freedom House düşünce kuruluşunun yıllık basın özgürlüğü raporunda; Türkiye, 15 yıldır ilk kez ‘basını özgür olmayan ülkeler‘ kategorisinde yer almıştır. Kuruluşun birkaç gün önce; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü için yayımladığı rapora göre, ‘kısmen özgür’ kategorisinden düşen Türkiye, basın özgürlüğü konusunda Avrupa’da geçen yıl en büyük gerilemeyi kaydeden ülke olmuştur. Demokratik ülke olmanın ölçütlerinden biri olan “Basın özgürlüğünü” sağlamadan demokrasinin geliştirilemeyeceği, uygar olunamayacağı ortadadır.  AKP İktidarını bir kez daha medya ve basın üzerinde uyguladığı baskılara son vermeye davet ediyoruz. “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” nedeniyle bir kez daha, halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, iletişimde köprü görevi görerek sorumluluk duygusuyla hareket eden, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek için, özveriyle her ortamda ve her koşulda, meslek ilkelerine bağlı olarak görevini yerine getiren basın çalışanlarımızı selamlıyoruz”

 

(Haber Merkezi)