Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak’tan gelerek Ankara Kurtuluş Parkı’nda ÇATES’in özelleştirilmesine karşı mücadele veren işçileri ziyaret ederek destek verdiği bildirildi.

Konuya ilişkin CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk tarafından gönderilen açıklama şu şekilde: ÇATES’in özelleştirilmesinin sadece ÇATES’te çalışan işçiler için değil, Zonguldak için büyük bir yıkım olacağını ifade ederek yanlarındaki sendika başkanlarıyla birlikte, ÇATES’in özelleştirilmesinden sorumlu daire başkanıyla görüştüler.  Özelleştirmeden sorumlu daire başkanını ÇATES’in TTK ve Zonguldak için önemini anlatan, özelleştirmeden sonra ithal kömüre kadar gidecek sürecin bir yıkım süreci olduğunu belirten Haberal ve Köktürk daha sonra tekrar ÇATES işçilerini ziyaret ederek sürecin hukuki takipçisi olacaklarını da belirttiler.

 

ÇATES'E EN YÜKSEK TEKLİF DEMİR MADENCİLİK'TEN

Çatalağzı Termik Santralinin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret AŞ verdiği açıklandı. Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 351 milyon dolar ile en fazla teklifi vermesi üzerine Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ ihaleden çekilme kararı aldı. Çatalağzı Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların varlık satışı yöntemiyle özelleştirildiği ihaleye kömür sahaları dahil edilmedi. Termik Santralinin 300 megavatlık kurulu gücü bulunuyor.

 

1- Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş,

2- Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş,

3- Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş,

4- Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi- Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş,  

5- IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş..