AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Şehit Uzman Çavuş Tunahan Kartal için taziye mesajı yayınladı.

Çaturoğlu, “Terör acımasız yüzünü bir kez daha gösterdi. Yüreğimiz bir kez daha yandı. Önceki gün sekiz bu günde bir vatan evladımız daha şehit oldu.

Bugün Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Zonguldak’lı bir askerimiz şehit olurken, 6 askerimizde yaralandı.

Şehit düşen Zonguldaklı hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’a Cenabı Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı ve sabırlar, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.  

Avrupa Birliğinin vize muafiyeti karşılığında terörle mücadele kanununda değişiklik isteyen Brüksel’e rest çeken Cumhurbaşkanımızın ne kadar haklı olduğu bir kez daha oryaya çıktı. Avrupa Birliği, Avrupa Parlamentosu ve Birleşmiş Milletler ne derse desin terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

 

ÜNAL DEMİRTAŞ: ‘9 AYDA 7. ŞEHİDİMİZ GELDİ’

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak’a 9 ayda 7. Şehidimizin geldiğini belirten açıklaması ile Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’a başsağlığı diledi.

 

Demirtaş, “Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum. Çatışmada yaralanan askerlerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum.

AKP iktidarının sıfır terör ile devraldığı ülkemizde son 9 ayda 500'ün üzerinde şehit verdik. Her gün yüreğimiz yanıyor, her gün analarımız ağlıyor. Peki bu kara tablonun, bu acı tablonun sorumlusu olan AKP iktidarı ne yapıyor? Terör sorununu çözeceklerine, kişisel çıkar ve koltuk peşindeler. İşte 23 milyon vatandaşımızın oy verdiği başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, saray darbesi ile bir dakika da kapının önüne koydular. Bir kişi, 23 milyon kişinin iradesini, anayasayı, kanunları, demokrasiyi çiğneyerek, çöp sepetine attı. Ve 8 şehidimizin olduğu, 8 eve ateşin düştüğü gün, 8 şahitle düğünlerini yaptılar. Vicdanlar kanıyor.

Gerçi, PKK'nın sırtını sıvazlayarak, görmezden gelerek, PKK terörünü büyütenlerden, PKK'ya yardım ve yataklık etmekten suç duyurusunda bulunduklarımızdan, 8 şehidimizin olduğu bir günde düğünlerini iptal etmelerini beklemek de aşırı iyimserlik olurdu.

Artık bu kötü gidişe dur denilmelidir. Kişisel hırslar ve çıkarlar, koltuk kavgası bir kenara bırakılmalı ve bu sorununun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözülmesi için gereken adımlar acilen atılmalıdır. Saygılarımla” dedi.

 

ŞERAFETTİN TURPCU: ‘ŞEHİT ATEŞİ ZONGULDAK’A DÜŞTÜ’

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Hakkari Dağlıca`da PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Tunahan Kartal için bir taziye mesajı yayınladı.

Turpcu`nun mesajı şöyle:

“7 Haziran seçimlerinden bu yana gazetelerde şu başlığı ne yazık ki sık sık görüyoruz; `Şehit ateşi Zonguldak'a düştü`

23 Temmuz 2015’de polis memuru Tansu Aydın Diyarbakır’da, 8 Eylül 2015’de polis memuru Yusuf Yelkenci Iğdır’da, 15 Eylül 2015’te polis memuru Çağdaş Arslan Mardin-Nusaybin’de, 22 Aralık 2015’de Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar Bitlis’te, 3 Şubat 2016’da Uzman Çavuş Göksal Cin Diyarbakır-Sur’da, 1 Mayıs 2016’da Uzman Çavuş Burak Saraçlı Şırnak’ta  şehit oldu. Bu acılara en son Hakkari Dağlıca`da şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal eklendi.

Zonguldak çok acı yaşadı, bu son olsun dedikçe ne yazık ki yeni şehitler verdik. Gencecik evlatlarımızı toprağa vermenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Terör örgütüne verilen tavizler, şehirlerin silah ve bomba deposuna dönüşmesine göz yummanın yol açtığı ateş, Zonguldak`ın ve bütün ülkenin yüreğini dağladı. Ülkemiz adeta yas evine döndü.

Şehit askerlerimiz, polislerimiz bu gencecik evlatlarımızın her biri baba, eş, oğul, kardeş. Hepsinin arkasında bir anne, bir baba, bir eş, bir çocuk, bir kardeş, arkadaş var.

`PKK`ya operasyonları biz engelledik` `PKK silah stoklarken göz yumduk` diyenler bu acıların sorumlularıdır.

İnsanları ellerinde havuz medyasının gücünü kullanarak adeta narkozladılar. Bu koşulların nasıl oluştuğunu sorgulayan vatandaşlarımızı ve şehit yakınlarını sindirmeye çalıştılar. Ne zamana kadar bu devam edecek? Biz Zonguldak olarak acıya doyduk. Evlatlarımızı toprağa vermek istemiyoruz.

Bu olay siyasetin ötesindedir, bu nedenle biz bu hain saldırılar karşısında tek vücut olmamız gerektiğini söylüyoruz, ancak bu ilgili makamdakilerin  sorumluluktan kaçabilecekleri anlamına gelmez.

Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal evladımızı 24 yaşında hayattan koparan, kandan beslenen PKK terörünü ve terörü destekleyenleri, teröre göz yumanları lanetliyorum.

Şehidimize Allah`tan rahmet, başta şehidimizin ailesi olmak üzere, tüm Zonguldaklılara ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”