Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
Kılıç, gençlere seslendiği açıklamasında, “Binlerce Şehit verilerek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kazanılan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur” dedi.
Açıklama şu şekilde:
“Millet olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bugün yurdumuzun her köşesinde ve İlçemizde büyük bir sevinçle kutluyoruz.
19 Mayıs 1919 tarihi, esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. 
 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur.
Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır.
Tarihimizin akışını değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.
Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının ifadesidir.
Nitekim Büyük Önder; "Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir" sözleriyle gençlerimize olan güvenini dile getirmiştir.
Hedefimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağı olan gençlerimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımla yetiştirerek geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır.
Gençlerimizin demokrasiye, özgürlüklere bağlı; hukuka ve insan haklarına saygılı kendine güvenen ve çözüm üreten bireyler olması hepimizin ortak arzusudur.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, toplumsal ve evrensel barışın korunması için çaba göstermeli, sorunlarını akılla, bilgiyle, diyalog ve dayanışma içerisinde çözmelidir.
Sevgili Gençler,
Binlerce Şehit verilerek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kazanılan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine siz taşıyacaksınız.
Sevgi ve saygı içinde birlik ve beraberliğinizi koruyarak üstesinden gelemeyeceğiniz bir sorun yoktur. Birlik ve bütünlüğün bozulmasına yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiçbir kimsenin hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. 
Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Kalbinizin vatan sevgisi, bayrak sevgisi, millet sevgisi, tarih sevgisi ve insan sevgisi ile attığını biliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin ve hepimizin bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”