Merkez İlçe’ye bağlı Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan Ticaret İşhanı’ndaki katlar ile Kozlu girişinde bulunan binalar ve Baştarla Mahallesi’nde daha önce hastane yeri olarak belirlenen arsa satışa çıkarıldı.

Zonguldak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; Gazipaşa Caddesi üzerindeki Ticaret İşhanı’nda bulunan asma katlı üç dükkan, üç büro, bir depo 2,3 milyon muhammen bedelle açık artırtma usulü 5 Temmuz 2011 Salı günü saat 15.15’de satışa çıkarılacak. Kozlu’da Şeyma Sultan’ında aralarında bulunduğu blokta yer alan 17 işyeri ise, 1 milyon 54 bin lira bedelle 5 Temmuz 2001 Salı günü saat 09.30 ihaleye çıkarıldı. Milli Emlak Müdürlüğü, daha önce hastane yeri olarak belirlenen Baştarla Mahallesi’ndeki TTK ambarlarının bulunduğu alandaki 7 bin 579 metrekarelik arsayı da 2,1 milyon lira bedelle 6 Temmuz 2011 Çarşamba günü saat 10.00’da satışa çıkardı. Milli Emlak Müdürlüğü bu ihalelerden toplam 5 milyon 524 bin 500 lira gelir ede etmeyi planlıyor. İhalesi yapılacak olan 27 yer için ise geçici teminat olarak 1 milyon 104 bin 900 lira alınacak.

 

VERGİ VE SSK BORÇLARIYLA GEÇEN YERLER SATILIYOR

Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşların sigorta prim ve ergi borçları karşılığında Milli Emlak Müdürlüğü’ne kalan bina ve arsalar tek tek elden çıkarılıyor. Zonguldak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nün son olarak DemirPark AVM’nin bulunduğu arsa alanından sonra en yüksek rakamlı ihaleleri son yıllarda gerçekleştirmiş olacak.