Kdz.Ereğli Belediyesi'nin seralarında üretilen 100 bin adet ata tohumuyla elde edilen fidenin dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından Delihakkı mevkisindeki seralarda yetiştirilen domates, biber, patlıcan ve salatalık fide dağıtımı Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

ANIT ÇEVRESİ ANA BABA GÜNÜNE DÖNDÜ
Dağıtım noktalarına oluşan yoğunluk ve uzun kuyruklar nedeniyle zabıta ekiplerince bariyerlerle önlemler alındı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ata tohumları ile elde edilen 100 bin fidenin dağıtımına gösterilen ilgiye teşekkür etti.

3 YILDIR SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMA
Bölgedeki verimli toprakların yeterince kullanılamadığını ve bu doğrultuda vatandaşlara yönelik ata tohumlardan oluşan fideleri dağıtmak için 3 yıldır çalışma sürdürdüklerini anlatan Posbıyık, "İlk etapta kurduğumuz 3 sera sayısını 5'e çıkarttık ve çoğaltmaya da devam edeceğiz. Köylerimize kadar fidelerimizi dağıtmak istiyoruz." dedi.

"MİLLİ GÖREVİMİZDİR"
Temin edilen tohumların seralarda ekilerek her yıl kontrol altında tutulduğuna değinen Posbıyık, şunları söyledi: "Fideleri ekiyoruz, bakıyoruz ve yaban olanları temizliyoruz. Kimyasal olayla karşılaşmamış genetiği sağlam tohumlardan fide üretmeye çalışıyoruz. Bu yıl 100 bin adet fide dağıtıyoruz. İleriki yıllarda bunu daha da çoğaltacağız. Tarlası olmayan insan bile evinin balkonunda bu fideleri ektiği zaman bunlar doğurgandır, fidelerden mevsim sonrası aldığınız tohumları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz. Çok büyük bir emek, çaba ve masrafları var. Bu ülkede tarımın güçlenmesi için çaba gösteriyoruz. Bu ata tohumlarını çoğaltmak milli görevimizdir. Sadece Ereğli'den değil başka illere de gönderelim ki ata tohumunu çoğaltalım."

DAĞITIMLAR SÜRECEK
Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Sezgin Okumuş da 3 yıldır süren çalışmalar sonucu ata tohumları ile elde edilen domates, biber, patlıcan ve salatalık fidelerinin yanı sıra üzerinde çalışmalar yürütülen farklı türlerin de dağıtımlarının süreceğini belirtti.
Dağıtım sırasında zaman zaman vatandaşlar arasında yaşanan tartışmalar ise zabıta ekiplerince öğlendi.