Ereğli'de Milli Merkez Anayasa Forumu konulu panel düzenlendi. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, TGB Genel Başkan Yardımcısı Erdem Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı panel yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

 

Ereğli Şinasi Bey Restaurant'ta gerçekleştirilen panelde konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert ifadeler kullandı.

"SÖYLENMESİ GEREKENLERİ SÖYLEYECEĞİZ"

Halka söylenmesi gerekenleri söyleyeceklerini belirten Genç, Benim tahminim yeni bir anayasayı getiremez. Abdullah Öcalan ile perde arkasında nasıl bir anlaşma var, Kürt vatandaşların bu memlekette sorunu yok inanmanızı istiyorum ben o bölgenin insanıyım. Kürt vatandaşlar 1920'lerde bu ülkeyi işgal eden Yunanlılar, Fransızlar, İngilizler geldiğinde hakikaten bağımsız bir devlet kurmak isteselerdi hazır yabancı emperyalist güç ver iken onlarla birleşir bu devleti kurarlardı dedi.

Parlamentoda 80-90 tane kürt milletvekili, parlamentoda ise 8 kürt bakanın yer aldığını hatırlatan Genç, milletvekillerinin desteğini çekmesi durumunda Erdoğan'ın Başbakanlıktan, Gül'ün ise Cumhurbaşkanlığından düşeceğini vurguladı.

Genç konuşmasında şunları söyledi: Doğu güneydoğudaki silahlı eylemler niçin yapılıyor emperyalist güçler Türkiye gibi güçlü bir ülkenin bütünlük içerisinde kalmasını istemiyorlar. Bu millet zeki bir millettir. 1920'lerde iğne ipliğe muhtaç iken bugün ekonomisi teknolojik gelişmeleri, eğitim sistemleri nedeniyle dünya ile boy ölçüşecek şekilde halk var devlet var karşılarında. Bu devletin gücünden korktukları için devleti parçalamak istiyorlar. Parçalamak için de Tayyip Erdoğan gibi birisini bulmuşlar. Ne görev verilmiş Büyük Orta Projesinin Eş Başkanlığı verilmiş dünyanın hiçbir yerinde bir kişi başında bulunduğu bir devleti parçalamak için başkalarından emir alır mı başkalarının emrine girer mi.

ACAYİP BİR DURUM

Acayip bir durum ile karşı karşıyayız millet olarak. Bugün PKK'da silahla dağa çıkan kişilerin kürt halkı için değil emperyalist güçler için onların emelleri için savaşıyorlar. Kimsenin kimse ile derdi yok. Birliğimizi sağlasak bu ekonomi kaynaklarını bu ülke için sarf etsek işsizliği gidersek, yoksullukları giderecek gelir düzeylerini arttırsak inanın Türkiye dünyanın süper devleti olur. Ben şimdi Güneydoğu'da Kürdistan kurduklarında Amerikan onları boş mu bırakacak onları kendi emelleri için kullanacak.

İSRAİL ÖZÜRÜ

Vay efendim İsrail bizden özür diledi. Şimdi Amerika Cumhurbaşkanı hangi menfaati için gelip de İsrail'in kulağından tutuyor da Türkiye'de özür dile diyor heralde Türkiye'ye verdiği bir takım görevler için. Türkiye'yi Suriyeyi, İran'ı saldırması için görev veriyor. Özür de yazılı bir özür müdür değil midir bu Tayyip'in hiçbir sözüne güvenmem. Çünkü ben hakikaten böyle bir telefon edip etmediğini de bilmiyorum. Devletler arasında özür yazılı bir nota ile olur. Genel Başkanımızda diyor yalancıdan Başbakan olmaz gerçekten olmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir gensoru vardı bu Taner Yıldız, Irak'a giderken uçağı indirilmedi Kayseri'ye geri döndü. Biz sorduk kendisine biz bu uçağın Irak'a inmesi için müsaade aldık dedi ki belgeyi okudu o belgeyi ver bakalım dedim belge sahte. Onun dediği gibi değil düşünebiliyor musun hükümet adına Türkiye Büyük Millet Meclisinde belge okuyan bakan sahte belge okuyor. Bunların hangi sözüne güveneceğiz. Tayyip Erdoğan ve çevresindeki ekip Türk halkına yalan üzerine yalan söylüyorlar.

THY 4 ÖLÜ VAR DEDİ

Bu açılım sürecinde dediler ki Kandil'e saldırdık Türk Hava Yolları 4 tane ölü var dedi. Şimdiye kadar Kandil'e hareket yapıldığı zaman şu kadar ölü var mıydı yoktu maksat halkın gazını almak için yalan haberler uyduruyorlar.  Öyle laflar atıyor ki efendim biz PKK ile pazarlık yapmadık silahları bıraksın gitsinler bunların hepsi uydurma haberler

ERMENİ SOYKIRIMINA DEĞİNDİ

Ereğli'de bir dönem Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevini de yapan ve Emekli Tuğamiral Türker Ertürk'de konuşmasında iktidarı hainlik ile suçladı. Ermeni soykırımı iddialarına karşı kitap hazırlayan Şükrü Selver Ayan'ın uluslar arası arenada tanıtımı yapılacağı kitaba Başbakanlık ve Dışişlerin destek vermediğinin altını çizen Ertürk konuşmasında ise şu görüşlere yer verdi:

Bundan 100 yıl önce bir Amerika Birleşik Devletleri Büyük elçisi var Osmanlı Devletinin Başkentinde İstanbul'da görev yapan o günkü emperyal proje yine Ortadoğu, Osmanlı ve bizim yaşadıağımız Anadolu. Bir emperyal yalan uyduruyorlar sözde ermeni soykırımı. Kendisi sanki yaşamış gibi bir kitap yazıyor, kitap ermeni soykırımı iddialarının alt yapısını oluşturan bir kitap. Amerika'ya dönüyor başkana açıklıyor düşüncesini . Bu kitap yayınlanıyor bizim atalarımızı, babalarımızı, dedelerimizi böyle ahlaksız bir suç ile soykırım suçu ile suçluyor. Bu ermeni soykırımı iddialarına atıp yapan çalışma yapan en güçlü kaynağı o büyük elçinin yalanları. Hep buna atıf yapıyorlar. Bir Şükrü Server Aya diye yurtsever var. Tek kişilik bir ordu var. Ailesi 19. Yüzyılda Romanyaya gitmiş Romanya'da bizim topraklarımız oraya yerleşmiş ailesi. Zaman içerisinde 2. Dünya savaşı sırasında Türkiye'ye göçüyor İstanbul'da büyüyor, Robert Kolejini bitiriyor ticarete atılıyor çok da para kazanıyor. Belli bir süre sonra para onu tatmin etmiyor bırakıyor vatan millet işlerine kendini konsantre ediyor bu ermeni konusuna sözde soykırıma bakıyor çalışıyor çalışıyor görüyor ki öyle bir soykırım yok. Bir sürü kitap yayınlıyor en son kitabı da Büyükelçinin mantık dışı çelişkilerini anlatıyor. Ermeni diasporası buna isyan ediyor bunu yayınlanmasını istemiyor. Çok önemli bir tanıtım vardı uluslar arası arenaya. Bende davetliydim. Bizim babalarımızın ve dedelerimizin böyle bir suçu işlemediğine dair dünya kamuoyunu gerçekten sarsan bir kitap üretiyor Şükrü Selver Ayan yurtseverimiz ama orada Dışişleri Bakanlığı yok, Dışişleri Bakanlığı bir tek İstanbul'daki temsilcisini genç bir diplomatımızı gönderdi Dışişleri Bakanının Başbakanın mesajı yok bu sizin babalarınızı dedelerinizi soykırım suçu ile suçlayanları bunları kabul etmeyen delillendiren yurtseverin bu çalışmasına itibar etmiyor devlet.

TÜRK HALKI AKP'YE OY VERMEDİ

AKP yönetiminde devlet mekanizması bizim tarihimize değerlerimize Cumhuriyetimize düşmandır ve haindir. Türk halkı AKP'ye oy vermedi. AKP tamamen bir operasyonel bir olaydır, bir operasyon partisidir. emperyalistin bu bölgedeki planlarını realize edebilmesi için onu bir şekilde seçtirmiştir. Emperyalist yapar mı yapar

Panelde İşçi Partisi Genel başkan Yardımcısı Nusret senem ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Erdem Özdemir'de konuşma yaptılar ve AK Parti iktidarını eleştirdiler.

Şinasi Bey Restaurantta gerçekleştirilen toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra CHP Ereğli ve Alaplı ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Paneli Atatürkçü Düşünce Derneği önceki Şube Başkanlarından Akın Çamcı yönetti.