Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında ev ve iş yeri ziyaretlerine devam ettiklerini bildirdi.

Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli seferberlik" çağrısı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı" kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında ziyaretlerin devam ettiğini ifade eden Demirsu, şöyle konuştu:

"Seferberliğin başladığı günden bugüne kadar 35'i engelli, 2'si eski hükümlü olmak üzere bin 410 kişiyi işe yerleştirdik. İş ve meslek danışmanlığı kapsamında 2 bin 142 iş yerini ziyaret ettik. İş ve meslek danışmanlarımızca 12 bin 240 kişiye danışmanlık hizmeti verildi. Kalifiye eleman yetiştirmek üzere 828 kişiyi meslek eğitim kursundan yararlandırdık. Bu arada 277 kişiye girişimcilik eğitimi vererek girişimci olmaları ve KOSGEB desteklerinden yararlanmaları yönünde hizmet verdik. Bin 191 kişiyi, işbaşı eğitim programından iş yerlerine yerleştirdik." 

(A.A)