Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve bu yıl Yunanistan’da  yapılacak Dünya Şampiyonasına katılacak “Milli Takımın” belirlenmesi için 27 Mayıs ile 29 mayıs arasında  Su Altı Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası yapıldı.  Gökçeada’daki elemelere; Karadeniz Marmara, Trakya ve Anadolu Bölgesinden 17 Takım ve 70 sporcu katıldı.  Kdz. Ereğli’den katılan 4 sporcunun takım halinde 6. Sırada yer aldığı  elemelerde sporcular 8 kilometrelik alanda güçlerini ve yeteneklerini ortaya koydular. Kdz. Ereğli’den Zafer Başoğlu ve Şeref Ünal’da TSSF  Teknik Kurul ve Jüri üyeliği  yaptılar. 

 

Katılan Takımlar : Gökçe Ada Su Sporları Kulübü, Balıkesir Büyük Şehir Belediye Spor Kulübü, Trabzon Pasifik Doğa Sporları Kulübü, Kdz Ereğli Yelken İhtisas takımı, Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, Sinop Triatlon Yüzme Yelken Su Altı Sporları Kulübü, Bursa Başaran Spor Kulübü, Trabzon Gülbahar Spor Kulübü, Burhaniye Belediye Spor, ODTÜ Spor Kulübü, Bursa Su Altı Spor Okulu, İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, İzmir Kiraz limanı Spor Kulübü, Badim Başkent Su Sporları Cankurtarma İhtisas Spor Kulübü, Zonguldak Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü, Sultanbeyli Akça Spor Kulübü, Kocaeli Barraküda Spor Kulübünün katılımıyla yapıldı.

 

Yarışmadan aylar önce Federasyon  Teknik kurulunca yapılan ön görüşmeler ile yarışmanın yapılacağı alanların koordinatlarının çıkartılması, konaklama, ilk yardım, zodiac bot teminleri, kaymakamlık ve belediye görüşmeleri, Sahil koruma, Ziraat müdürlüğü, vs konularda tam mutabakat sağlanıp spor kulüplerinin daveti gerçekleşti. .

 

4.5 deniz mili mesafedeki Kaleköy limanında toplanılıp hayati önemi olan tüm kontroller yapılıp saat: 08:22 de 24 Adet Zodiac bota,  start verildi. .5 saat süreyle takımlar belirlenen koordinatlar içinde kalmak suretiyle, Sahil koruma ve komodor Gemisi görüş alanında, sıfırdan 30-35 mt derinliğe kadar, botlarda bulunan hakemler  ve gözlemciler eşliğinde yarıştılar. Saat 13:22 de yarışma sonuçlandı. Kaleköy  limanına dönüldü.

 

Avlanan balıklar  Jüri üyeleri, Hakem heyeti ve teknik kurulca tartılıp puanlama yapıldı. Puanlamaların ardından  da ilk üç dereye girenlere kupaları verildi.  

 

SIRALAMA ŞÖYLE OLUŞTU

 

1.Gökçe ada spor kulübü                                                      :  88220  puan

2.Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü                     :  45230. puan

3.Sinop Triatlon yüzme yelken sualtı Kulübü                       :  42440. puan

4.Bursa Başaran Gençlik ve Spor Kulübü                            :  36340. puan

5.Trabzon Pasifik Doğa Sporları Kulübü                              :  22720. puan

6.Kdz Ereğli Yelken İhtisas Spor Kulübü                            :  20870. Puan

7.İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü                         :  20220 .Puan

8.Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü                                      :  20210. Puan

 

İlk sekize giren takımlar Fethiye yapılacak Milli Takım Elemelerine katılmaya hak kazandı.

 

TSSF  Teknik Kurul ve Jüri üyeliği görevlerinde Kdz. Ereğli’den Zafer Başoğlu ve Şeref Ünal’da yer aldı..