HABER: MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ

 

Karadeniz Ereğli Belediye ve Karadeniz Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Yıldız Kızlar Basketbol takımına Karadeniz Ereğli Belediyespor Basketbol Takımından 4 oyuncunun davet edildiğini bildirdi. Önder Gazetesi'ne açıklamada bulunan Bayan Milli Takımlar Yöneticileri, Ereğli Belediyespor'dan 4 oyuncunun yanı sıra Zonguldak'tan da bazı oyuncuların taramadan geçirilmek üzere davet edildiğini bildirdi. 

 

Ereğli Belediyespor Basketbol Takımı oyuncuları antrenörleri ile Ereğli Belediye Başkanı ve Ereğli Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Posbıyık, belediye bünyesinde yer alan kadın futbol takımına 2013 yılı içerisinde 13 futbolcunun gönderildiğini basketbol takımında da 4 oyuncu göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Ereğli Belediyespor Basketbol Takımı oyuncuları Şevval Akçay, Aleyna Uzunmehmet, İzel Okur ve Nilüfer sena Müsellim’in 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Türkiye Yıldız Kızlar Basketbol Takımının Ankara’da yapacağı kamp kadrosuna katılacağını belirten Posbıyık, “Bu dört evladımızın milli takıma davet edilmeleri hem bizler için hem de ilçemiz için muhteşem bir başarı ve haklı bir gururdur. Son yıllarda salon sporlarında önemli başarılar elde eden, 2013 yılında voleybolda Zonguldak’ta fırtına gibi esen, basketbolda Anadolu Şampiyonu çıkaran Ereğli Belediyespor, basketbolda da milli takıma sporcu göndermeyi çıkarmayı başardı. Sporcularımızla onları yetiştiren antrenörlerimizle övünüyoruz. Onlar önce hayal etti, sonra çalıştı azmetti, başardı ve örnek oldular”

 

ÖNDER'İN ARAŞTIRMASI

Önder Gazetesi'nin Türkiye Basketbol Federasyonunda yaptığı araştırmalarda Ereğli Belediyespor'dan 4 oyuncunun Türkiye genelinde yapılan seçmeler nedeniyle Ankara'ya davet edildiği bildirildi. Bu oyuncuların milli takım oyuncusu olmadığı beğenilmesi ve gelecek vaad etmesi durumunda kadroya davet edilebileceği belirtildi. Basketbol Federasyonu Yetkililerinden Önder'e yapılan açıklama, "99 ve 2000 doğumlu Yıldız B oyuncuları Ankara'da deneme sürecinden geçiriliyor. Milli takıma girdikleri yönünde birşey yok. Zonguldak'tan da oyuncular gelecek bu kampta denenecekler ve umut vaad edenler 2015 yılı için milli takıma hazırlanacaklar. Bu 4 oyuncu milli takım oyuncusu olabilmek için aday adayı seçmelerine gidecekler"