Karadeniz Ereğli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nin yürüttüğü, “Engelleri Kaldıralım” projesi kapsamında 2016 ve 2020 Paralimpik Olimpiyat Oyunları ve Milli Takımlara sporcu yetiştirmek amacıyla, ‘oturarak voleybol’ projesi başlatıldığını açıkladı.

 

Kdz. Ereğli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında Ereğli Belediyespor bünyesinde yapılacak takım çalışması ile ilçedeki bedensel engelli bireylerin spor yapabilmesi, voleybolu rehabilitasyonunun bir parçası haline getirmek, sporculara ulusal ve uluslar arası etkinliklerde çağdaş yarışma ve spor ortamı hazırlanmasının hedeflendiği belirtildi.

 

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, Ereğli Belediyespor Voleybol Takımı Antrenörü Adem Çelik ve sporcu adaylarının katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, proje kapsamında engellileri topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Antrenmanların 01-02 Kasım tarihinden itibaren TED Koleji spor salonunda saat 10:00-12:00 saatleri arasında başlayacağını açıklandı.

 

(Haber Merkezi)