Kdz.Ereğl'de yaşayan Ertuğrul Sağlam'ın abisi Hasan Hüseyin Sağlam, kardeşinin milli takım için düşünülmesinin kendileri mutlu ettiğini söyledi. Ağabey Sağlam, kardeşinin çalışkanlığı ve disipliniyle de bu görevde de başarılı olacağına inandığını dile getirdi.

Futbolculuk hayatında olduğu kadar teknik direktörlük hayatında da başarılı bir grafik çizen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam başta olmak üzere, Abdullah Avcı'nın da ismi milli takım için anılmaya başlandı.
millilerin Hırvatistan maçında aldığı 3-0 lık mağlubiyet sonrasında tartışmaların odak noktası olan teknik direktör Guus Hiddink'in görevine son verilip, yerli hocanın milli takımın başına getirilmesi düşüncesi hayata geçirilmek isteniyor. Bu görev için adı geçen isimlerin başında Ertuğrul Sağlam geliyor. Ertuğrul Sağlam'ın ağabeyi Hasan Hüseyin Sağlam da kardeşinin 8 yıllık başarılı bir grafiği olduğu, milli takımın başına geçmesi halinde büyük bir gurur yaşayacaklarını söyledi.
Ağabey Sağlam, Ertuğrul Sağlam Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli hocalardan bir tanesi. Son 8 senedir gösterdiği performansla da milli takım için en önemli adaylardan biri. Ben ağabeyi olarak kardeşimin Milli takımda olmasından dolayı gurur duyarım. Milli takımda da başarıyı yakalayacağına gönülden inanıyorum. Ertuğrul Sağlam'ın çalışması ve disipliniyle bu işin de üstesinden geleceğine yürekten inanıyorum. dedi.