30 Nisan 2018’de tescili gerçekleştirilen Zonguldak Teknopark Anonim Şirketinin II. Olağan Genel Kurul Toplantısının 3 Mart Salı günü Teknopark hizmet binasında gerçekleştirildiği bildirildi.

BEÜ Rektöra Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Teknopark kurucu ortakları olan İl Özel İdaresi ve Zonguldak, Ereğli, Çaycuma, Devrek ve Alaplı Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcilerinin katıldığı belirtildi.

Üniversitenin açıklaması şöyle:

Teknopark’ın 2019 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler, finansal yapısı ve gelecek vizyonu hakkındaki görüş ve planlamaların ele alındığı toplantıda, Zonguldak Teknopark A.Ş.’nin yeni bina inşaası ve konuya ilişkin Bakanlıktan yapılacak talepler görüşüldü.

Toplantıda, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik 2019 faaliyet raporunu sundu. Sefercik, faaliyet raporunda, 11 Ekim 2018 tarihinde ilk firma kabulünü yapmış ve faaliyete geçmiş olan Teknopark’ın bir yıl içerisinde hızlı bir gelişim kaydederek 2019 yılı sonunda 12 Ar-Ge firması ve beş ön kuluçka girişimcisine ulaştığını ve bölgede Ar-Ge inovasyon odağında atılan adımlarda önemli rol oynadığını ifade etti. Sunumda ayrıca Teknopark’ın Üniversitemiz ve İlimizde yapılan patent başvurularında, melek yatırımcı ekosistemi kurulum çalışmalarında ve Bölgemiz projelerindeki katkılarına da vurgu yapan Sefercik, yeni bina inşaası ile ilgili de bilgi verdi. Binanın mimari planının bitme aşamasına geldiğini, Sanayi ve Teknololoji Bakanlığı ile görüşme yapılıp bina inşaası için destek talebinde bulunulacağını belirtti.

Toplantıya yönetim kurulu seçimiyle devam edildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Zonguldak İl Özel İdaresi’ni temsilen Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Yönetim Kurulu Üyeliğine Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş oy birliği ile seçildi.

Teknopark’ın pozitif yönde gelişimi ile ilgili fikirlerin tartışıldığı toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.