TMMOB Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği'nin olağan genel kurulu yapıldı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı Ekrem Ataç'ın yaptığı genel kurulda yeni yönetim kurulu oluşturuldu.
Saygı duruşunun ardından Yönetim Kurulu adına faaliyet raporunu okuyan Başkan Turan Demirtaş, "Yaşadığımız kriz, inşaat sektörünü de durma noktasına getirdi. 2008 yılında 96, 2009 yılında 54 olmak üzere incelediğimiz 150 yeni inşaat projesi, geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 50 düşüş olduğunu, krizin tahribatını açıkça gösteriyor. Cumhuriyetimizin ilk vilayeti, ilk endüstri kenti olma onuruna sahip Zonguldak'ın, Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmaması, bizi üzdü boynumuzu büktü. Zonguldak Belediyesi'nin bir an önce Tarihi Kentler Birliği'ne üye olmasını diliyoruz. Zonguldak her geçen gün daha da yaşanmaz bir duruma geliyor. Kötüye gidişin baş suçlularının, danışmayan, ortak aklı aramayan belediyeler olduğuna inanıyoruz. Mimarların kentine sahip çıkması, yanlışlara müdahale etmesi, sivil toplum örgütleriyle dayanışma içine girmesi, etkin görevler üstlenmesi gerektiğine inanarak, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla birçok basın açıklaması yaptık. Zonguldak Demokrasi Platformu'nun çalışmalarına katıldık. Zonguldak Kent Konseyi'nin işletilmesi yönündeki çabalarımız Kent Konseyi'ni harekete geçirdi. Ankara Şube öncülüğünde Maden ve Makine Mühendisleri Odalarının Zonguldak Şubeler ile birlikte lavuar alanı için Proje/Fikir Yarışması'nı başlattık. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni de Zonguldak'ta yapıldı. Büyük ilgi gördü. Çalışmalarımızda, elbette eksiklerimiz de, hatalarımız da oldu. Gücümüzün yettiğince kentimize sahip çıktık. Gördüğümüz haksızlıklara yanlışlıklara müdahale ettik. Bundan sonra da aynı yolda yürümeye kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz" dedi.
Yapılan konuşmadan sonra yönetim ibra edildi, 2010 yılı tahmini bütçesi okunarak kabul edildi. Daha sonra geçilen seçimlerde Mimarlar Odası Zonguldak Temsilciliği'ne Turhan Demirtaş, Muhsin Maden, M.Kaan Danışmaz, Ece Bakioğlu ve Ümit Velioğlu seçildi. Yeni Yönetim Kurulu bu hafta için-de toplanarak görev bölümünü gerçekleştirecek.