Kdz. Ereğli-Ormanlı arasında çalışan "Ormanlı Birlik" minibüslerinin yolcu taşımacılığında haksızlık yaptığını öne süren belde sakinleri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyorlar.

Ortak dlekçe ile savcılığa minübüsçüler hakkında suç duyurusunda bulunacak olan belde sakinleri, vergi müdürlüğünü de göreve çağırırken şöyle dediler:

"Zonguldak Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi’nde yolcu taşımacılığı yapan 58 nolu kooperatif ORMANLI BİRLİK 43 adet araç ile hizmet vermektedir. Daimi yolcu için çıkarmış olduğu paso fişi bulanmaktadır Aylık 52 adet bulunuyor, fiş tanesi 2,50 TL takabul etmektedir. Bu fiş karşılığında 130,00 TL para talep etmektedir. Basılan bu fişlerde Maliye Bakanlığı onayı bulanmamaktadır ve alınan ücret karşılığında fatura verilmemektedir. Fiş alınması mecbur kılınmaktadır, aksi durumda normal yolcu ücreti 4,00 TL alınacağı vurgulanmaktadır. Buna hitaben daimi yolcu işe gitmediği veya kendi aracı ile işe gitti zamanların fişlerini geri iade edilmek istendiğinde örnek:10 adet fiş arttığında 5 adet fiş ücretini geri veririz denmektedir. Diğer artan fiş elimizde kalmış oluyor. Paso fişi ile giden şuan 80 kişi bulunmaktadır. Bu kişi sayısı daha fazla idi bu yönteme kızarak tepki gösterenler kendi araçlarıyla veya o istikamet üzerinden gecen araçlarla işine gitmektedir. Ormanlı birlik yönetimi o güzergahtan gecen yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin sen bizim yolcumuzu alamazsın deyip aracın önünü kesmektedir ve araçlar 14+1 kişilik olmasına rağmen 30 veya 34 kişi ile taşımacılık yaptığına bir çok kez şahit bulunmaktayım, bulunmaktayız.

 

Buna istinaden bir çok kişi tarafından Ormanlı Birlik başkan veya başkan yardımcına tepki gösterilmiş ama işinize gelirse fiş artıyorsa normal yolcu ücreti verirsiniz veya kendi aracınla gidersiniz cevabı alınmıştır. Vatandaş işe gitmek zorunda evine ekmek götürmek zorunda olduğu için çoğu kişi bu yönteme boyun eğmiştir."