Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, kent meydanı projesinde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, kent meydanının alt bölümüne bin araçlık bir otopark yapılacağını söyledi. Uysal ayrıca ilçede minibüslerin rink halinde yolcu taşımacılığı yapabilmeği mesajlarını verdi.

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Almanya’da Almanya Zonguldaklılar Derneği tarafından düzenlenen panelde gurbetçiler ile bir araya geldi. Almanya ziyaretinde özellikle Zonguldaklıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Uysal, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Panelde gurbetçilerin sorularını da yanıtlayan Uysal, kent meydanı projesi ile ilçede yaşanan otopark sorununun çözümüne yönelik çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

YENİ BİNALARIN ALTLARINA OTOPARK

Şehirlerin kent meydanları ile anıldığını hatırlatan Uysal, “Biz hem şehrimizin kimliği hem kişiliği olsun diye bir kent meydanı projesini ortaya koyarak çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Kent meydanı şehre kişilik kazandırır, kimlik kazandırır. Bu konuda herkes hem fikir kent meydanı projesinin hayata geçmesi ile otopark sorunu da yan etkisi olarak çözüme kavuşturmak hedefindeyiz. Kent meydanını altına 2-3 kat girerek yaklaşık bin araçlık bir otopark meydana getirmek istiyoruz. Karadeniz Ereğli kent merkezi kalabalık bir şehir. Bir pazaryeri olsun bundan sonra yapacağımız özellikle de kamusal binalarda şu şartı koyduk, insan yoğunluğunun fazla olacağı yerlerde yerin altına inilebileceği kadar inilecek ve o alanlar otoparklara dönüştürülecek. Örneğin bir kongre merkezi yapacağız altına katlı otopark, pazaryeri yapacağız altına katlı otopark, bu sorunu bu şekilde çözmek istiyoruz” dedi.

 

MİNİBÜSLERE RİNK SİSTEMİ

İlçede halk otobüslerine yönelik yeni bir sistem çalışması içerisinde olduklarını bu doğrultuda da rink sistemini masaya yatırdıklarını belirten Uysal şunları söyledi: “Şehirlerde gürültü kirliliğini yaratan insanları psikolojik açıdan rahatsız edenlerden en önemlisi araba kirliliği, yolların araba ile dolmasıdır. Bunların ortadan kalkması için özellikle minibüsleri rink haline sokarak dolaşım sistemini düşünüyoruz. Bu sefer araçlar daha az görülmüş olacak, ilçenin artan nüfusunun karşılamak için bütün önlemlerimizi aldık, sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın destekleri merkezi hükümetin destekleri ile kurumlar ile de işbirliği içerisinde göreceksiniz Karadeniz Ereğli’de trafik sorunu en aza indirgenmiş bir ilçe olacaktır”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)