Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'sandık' denetimi gerçekleştirildi.
Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, Çarşı Polis Merkezi önünde 'sandık' denetiminde bulundu. Rüzgarlımeşe, Tepebaşı ve Kapuz duraklarında çalışan minibüslerdeki sandıkları denetleyen ekipler, minibüslerin içinde bulunan kasa, cam filmlerini ve süs eşyalarını söktürdü. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Müdür Yardımcısı Maksut Kerem Devami ise bu tür uygulamaları, can güvenliği nedeniyle yaptıklarını söyledi. Vatandaşların minibüslere fazla yolcu almasından dolayı şikayetlerin geldiğini söyleyen Devami, "Halkın yoğun olarak Trafik Şubesi'ne şikayet etmiş olduğu Rüzgarlımeşe, Tepebaşı ve Kapuz duraklarında ki çalışan minibüslerde sandık konusu var. Ayrıca Müdüriyetimize fazla yolcu alınmasıyla ilgili şikayetler var. Minibüslerin içindeki sandıklardan dolayı herkes mağdur durumdadır. Bu konuda günde 3-4'e yakın şikayet alıyoruz. Uygulamamız bunun üzerinde yapılıyor. Öğle saatine kadar 16 tane minibüs durduruldu. 4 tanesine fazla yolcu ve sandığından dolayı işlem yapıldı. Ayrıca sandıkları sökülüyor. Minibüslerdeki fazla süs eşyaları, ön taraflarında ki yapıştırmalar, yan camlarda ki filmler söktürülüyor. Bunun dışında da 1 ehliyetsiz sürücü tespit ettik. Sandıklı olarak yakalanan araçlara 62 lira ceza yazıyoruz. Ayrıca aracı bağlıyoruz.
Daha sonra araç sahibine üç gün müddet veriyoruz. Bu değişiklikleri giderip müdürlüğe gösteriyor. Göstermediği taktirdi aracı 3 gün içinde trafikten men oluyor" diye konuştu.