Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Armutçuk İlköğretim Okulu'nda fidan dikimi gerçekleştirildi.
Armutçuk İlköğretim Okulu Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdoğan'ın özverili çalışmaları ile Kandilli'de bulunan tüm okul yetkilileri, öğretmenleri ve öğrencileri bir araya geldi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkıları ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda 3500 m2 alanın ağaçlandırıldığını ifade eden Armutçuk İlköğretim Okulu Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:
Orman Bölge Müdürlüğü'nün katkıları ile öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda 3500 m2 alan ağaçlandırıldı. Beldemizde iki lise ikide ilköğretim okulu bulunmaktadır.
Okullarımızda öncelik olarak öğrencilerimizin kendi fidanlarını dikerek doğaya katkıda bulunmasını ve bu etkinlik sayesinde orman ve ormanın korunması konusunda bilinçlendirilmesini hedefledik.
Ve şimdiden başarılı olduğumuzu hissediyoruz. Çocuklarımızın o minik elleri ile kazma sallamaları asla gözlerimizin önünden geçmeyecek fidanın toprakla buluşması ise adeta kucaklaşma ve ardından sevinç çığlıkları asla gözlerimizin önünden gitmeyecek.
Özellikle Armutçuk İlköğretim'de görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Toprak çamur demeden minik elleri ile fidanları toprakla buluşturmaya çalışan çocuklarımıza canı gönülden bıkmadan usanmadan yardım ettiler ve ayrıca okullarımıza fidan bağışında bulunarak bizleri sevindiren ve öğrencilerimize doğa sevgisi kazandırılması için yaptığımız projede destek veren, Belediye Başkanımız Nihat Saral'a fidan dikimi için fidan veren Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal'a, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak'a , Fidanlık Müdürü Ayhan Arat'a ve fidan dikiminde şahsen gelerek katılan ve minik çocuklarımıza fidan nasıl dikileceğini gösteren  Ereğli-Alaplı Orman İşletme Şefi Bekir Değirmenci'ye teşekkür ediyoruz.
Gelecek yıl için projemiz Armutçuk İlköğretim Okulu Aile Birliği olarak Hatıra Ormanı yapmaktır.