TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu Anasınıflarının Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği “MiniTED” şenliği tam bir festivale dönüştü. Muhteşem gösterilerin sergilendiği gecede öğrencilerin başarısı, velilerin heyecanı görülmeye değerdi. Büyük ilgi gören “MiniTED” şenliği; armoni bandosu eşliğinde müzik öğretmeni Uğur Bostancı yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

Okul Müdürü Devrim Köktuğ, TED ailesine şöyle seslendi: ”Sevgili velilerim, TED Kdz. Ereğli Koleji Vakfı Özel İlköğretim Okulu Anasınıfında; çocuklarımızı süreklilik isteyen bir değişim olduğunu göz önünde tutarak tek yönlü değil çok yönlü gelişmesi hedefimizdir. Birbirlerinden çok farklı ilgi ve yeteneklerini keşfetmek, sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel açıdan her geçen gün geliştiklerini görmek sizler kadar bizi de heyecanlandırmaktadır. Bu güzel çocukların yetişmesinde emeklerinizden dolayı siz saygı değer velilerime, öğretmenlerime teşekkür ederim”

 

MiniTED’leri yetiştiren öğretmenler adına, Hale Şengül konuklara, “Çocuklar geleceğimizdir. Ancak mutlu çocuklarla mutlu bir gelecek kurabiliriz. Çocukların doğasını koruyarak potansiyellerini geliştirmek ana hedefimizdir” sözleri ile seslendi.

 

Yoga öğretmeni Hülya Çam’ın hazırladığı “Miniyogalinler” gösterisi büyük alkış aldı. 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, İngilizce öğretmeni Oya Öge Çınarer’in rehberliğinde hazırladığı “Minik Kampçılar-Little Campers”  ve “Şarkı Şenliği Grubu-Songfest  Group” gösterileriyle TED Koleji’nde İngilizce öğrenmenin farklılığını yansıttılar. 6 yaş öğrencileri Orff öğretmeni Hülya Çam’ın rehberliğinde hazırladıkları “Küçük Afrika Dansçıları” gösterisiyle ritim duygusunun önemini anlatırken sahnede eğlenceli dakikaların yaşanmasını sağladı. 6.sınıf öğrencileri İdil Aydın ve Doğa Tombuloğlu piyano dinletisiyle izleyenleri büyüledi. 5 ve 6 yaş grubu öğrencileri, bale öğretmenleri Nurdan Müftüoğlu rehberliğinde hazırladıkları danslarla estetik ziyafet vererek herkesi kendilerine hayran bıraktı. Gecenin sonunda MiniTED öğrencileri; müzik öğretmenleri, Uğur Bostancı, Sanem Ekmekçi ve Emrah Gümüş eşliğinde, Nihan Çöklü yönetimindeki “MiniTED Korosu”  ile şölene dönüştü. TED ailesi hep birlikte MiniTED marşını söyleyerek geceyi sonlandırdı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)