"Sizinkiler Projesi" kapsamında BKM oyuncuları tarafından sahneye konan müzikli çocuk oyunu "Altın Çiçeğin Peşinde", saat 11.00 ve 13.00'te Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne aldı. Koç Holding'in 2006 yılında başlattığı ve geçtiğimiz üç yılda 150 binden fazla çocuğu tiyatroyla buluşturan Sizinkiler, 2009'da da 25 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Bu yıl 20 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek turne çerçevesinde, "Altın Çiçeğin Peşinde" adlı müzikli çocuk oyunu toplam 2 bin 700 kilometrelik rota izleyerek, 13 şehirde çocuklarla ücretsiz olarak buluşacak ve topluma minik çevreciler kazandıracak.
Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile özellikle çocuklar ve gençlere ulaşmayı hedefleyen Koç Holding, kuruluşunun 80'inci yıldönümü olan 2006 yılında başlattığı proje ile bugüne kadar 150 binden fazla çocuğu tiyatroyla buluşturdu. Üç yılda toplam 21 bin kilometre yol yaparak, 37 ilde 220 kez gösterilen "Altın Çiçeğin Peşinde" adlı oyun, 2009 yılında da çocuklara çevre korumanın önemini eğlenceli ve keyifli bir dille anlatmayı hedefliyor.

SEANS ÖNCESİNDE TEMA VAKFI İŞBİRLİĞİ İLE ÇEVRE EĞİTİMİ
BKM oyuncuları tarafından sahnelenen Sizinkiler Turnesi kapsamında, tiyatro izlemeye gelen çocuklara çevre ile ilgili kısa bir eğitim de verildi. 2006 yılından bu yana sürdürülen "Ülkem İçin Projesi"nin değişik illerde öğrencilere verdiği eğitim içeriğinden esinlenerek hazırlanan metin, her gösterimden önce salonu dolduran öğrencilerle paylaşıldı. Böylece, bir yandan tiyatro coşkusu ile buluşan çocuklar, bir yandan da çevre koruma ile ilgili temel bilgiler edindiler. Çocuklar tiyatro seyrederken, veliler de fuaye alanında Pedagog Elif Koca tarafından verilecek seminerleri ücretsiz olarak dinleme olanağına sahip oldular.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sizinkiler Turnesi kapsamında tiyatro izleyen çocuklar, oyun çıkışında 100 parçalık Sizinkiler Puzzle'ını hediye olarak evlerine götürdüler.