Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencilerinden bir gurup, Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Alaplı Merkez Cami ve Ulu cami'yi ziyaret ederek inceleme fırsatı buldu.
Merkez Cami imamı Birol Önder, tarafından öğrencilere caminin özellikleri hakkında bilgiler verilirken, öğrencilere imam ile nasıl namaz kılınır uygulamalı olarak gösterildi.
Minber'e çıkan öğrenciler dua ederken, bazı öğrenciler kamet getirdi. Kürsüye çıkarak vaaz veren öğrenciler, Ailelere seslenerek, 'yaz tatillerinde camilerde acılan kurslara çocuklarını göndermelerini istediler. Ziyaretin ardından öğrencilere dini içerirlikli çocuk kitapları ve çikolata dağıtıldı.
Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlköğretim Okulu öğretmeni Mustafa Dayıoğlu, yaptığı açıklamada Her yıl düzenlenen ve 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevliler Haftası münasebetiyle çocuk-cami buluşması projesi kapsamında öğrencilerimize hem kültürel mirasımız, hem de dinimizin önemli mekanlarından biri olan camilerimizi daha iyi tanımak için buradayız dedi.
Alaplı Merkez Cami imamı Birol Önder ise, Çocuk ve cami buluşmasında çocuklarımız camilere gelerek, camilerimiz hakkında bilgiler vererek caminin önemi, kültürü ve caminin tanımını yapıyoruz dedi.