Zonguldak'ta, Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri coşkulu görüntülere sahne oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri'nin 6.'sı gerçekleştirildi. Anaokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri ile birlikte ellerinde pankartla Madenci Anıtı önünden valilik önüne kadar yürüdü. Burada devam eden etkinliklere Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Eryigit de katıldı. Valilik önündeki etkinlik İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Hasan Eryiğit günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Sürekli gelişen değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Eryiğit, şöyle konuştu:
"Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, 06 yaş döneminde kendi gelişim düzeylerine uygun olarak Okul Öncesi Eğitim alan çocuklar ile bu eğitimi almamış olan çocuklar arasında başarı düzeylerinde bariz fark olduğu saptanmıştır."