Saniye Erdoğan Anaokulunda eğitim ve öğretim başladı. Toplam 30 minik öğrencinin eğitim ve öğretim göreceği anaokulunda ilk günün heyecanı yaşandı.

AKP Zonguldak önceki Milletvekili Fazlı Erdoğan, eşi Saniye Erdoğan'ın adını taşıyan anaokulunu yaptırmak için harekete geçmiş ve 200 bin TL bağışlamıştı. Toplam 490 bin TL'ye ihale edilen ve 16 Eylül 2011 tarihinde Kırmacı Mahallesindeki yerinde teslimatı yapılan anaokulunda eğitim ve öğretim başladı.

 

30 ÖĞRENCİ İLE BAŞLADI

İlk kez okul ile tanışan çocuklar kadar ailelerin de oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Okul için düzenlenen törene Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arif Çankaya'da katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Saniye Erdoğan Anaokulu Müdürü Emine Erdem velilere hitaben yaptığı konuşmasında, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaptı. Erdem, Toplam 30 öğrenci ile okulumuz eğitimine başlamıştır. Okul öncesi dönem çocuklarımızın en hızlı geliştiği dönemdir. Çocuklarımız için gerçektende bu yaşlar altın yıllarıdır. Bu yıllar da çocukların eğitimleri için son derece önemlidir. Çok güzel eğitimler alarak geleceğe güzel bir şekilde hazırlanacaklar. Eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun diliyorum. Yine bu güzel okulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese özellikle adını taşıyan Saniye Erdoğan'a teşekkür ediyorum sözleri ile konuştu.

 

VELİLER DESTEK VERMELİ

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Arif Çankaya'da konuşmasında, Okul öncesi eğitim artık zorunlu hale getirilmiştir. Her ne kadar ilimizde bu kapsama alınmadıysa da okul öncesi pek çok ilimizde zorunlu hale gelmiştir. Okul öncesine önem verilmektedir. Anaokullarımız 3-6 yaş gruplarına eğitim verilmektedir. Okulumuzun yapılmasında hayırsever Saniye Erdoğan yapımı üstlenmiştir, masrafları karşılamıştır. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Okullar sadece çocuklarınızın bırakılacağı, çocukların zaman geçireceği yerler değildir. Velilerimiz destek olmalı, katkı vermeliler. Velilerimiz katkı verirlerse daha iyi eğitim olacağına inanıyoruz. Katkı ne kadar çok olursa kalite de o kadar iyi olur dedi.

 

İLK KAHVALTI YAPILDI

Ardından minik öğrenciler ilk kahvaltılarını ailelerinin de destekleri ile gerçekleştirdi. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen ve adeta zaman zaman birbirleri ile yarışan miniklerin neşesi de görülmeye değerdi.