Zonguldak’ta bir okuldaki anasınıfı öğrencileri, sokak hayvanlarının soğuk ve yağışlı havalarda sığınabilmeleri için plastik kaplardan portatif yuvalar yaptı. 

Alaplı Çok Programlı Lisesindeki ana sınıfında stajyer öğrenci Hatice Erçal önderliğinde başlatılan “Leğen Yuva Kampanyası” çerçevesinde öğrenciler, plastik çamaşır leğenlerini birleştirerek, kedi ve köpeklerin barınabileceği yuva haline getirdi.

Yaptıkları yuvaları okul bahçesine koyan minikler, yuvaların içerisine kedi ve köpekler için yiyecek, su ve küçük battaniyeler yerleştirdi.

Hatice Erçal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan kedi ve köpeklerin barınma ihtiyacına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için öğrencilerle böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Hayvan dostu bir iş adamı desteği ile plastik leğenleri temin ettiklerini anlatan Erçal, şöyle konuştu:

“Okulumuzun ana sınıfında, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sok akta yaşayan kedi ve köpeklerin üşümemesi için “Leğen Yuva Kampanyası” başlattık. Havaların soğumasıyla birçok sokak hayvanı dışarıda ve zor durumda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Bu durum beni ve minik öğrencilerimizi oldukça üzüyordu. Hayvan dostu bir iş adamı ve velilerimizden destek alarak, leğenden ürettiğimiz 20 yuvayı, okul bahçesine koyduk. Çocuklarımız bu durumdan çok memnun.”



- "Kedi ve köpekler artık üşümeyecek"

Öğrenci Egemen Aydın ise projenin çok güzel olduğunu belirterek, “Sokakta kalan kedi ve köpekler için yuva yaptığımız için çok mutluyum. Bu yuvalarda kedi ve köpekler artık üşümeyecekler.” diye konuştu.

Okul Müdürü Rıfat Yiğit de "Çok güzel bir proje oldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal sorumluluk projeleri okulumuzda devam edecek." dedi.



- Öğrencilerin ilk misafiri kedi yavrusu

Bu arada yaptıkları yuvaları okul bahçesinde çeşitli noktalara yerleştiren öğrencileri ilk misafiri ise bir kedi yavrusu oldu. 

Yuvaların önüne ve içerisinde konan yiyeceklerin kokusunu alan kedi, okul bahçesinde gelerek, öğrencilerin yapmış olduğu yuvada yemeğin tadını çıkardı. 


(Haber Cem Sürmeneli)