Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, haftanın ilk günü İzmirlioğlu İlköğretim Okulu ve Özel Yıldırım Koleji öğrencilerini ağırladı.
Başkanlık makamına ilk ziyareti İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri gerçekleştirdi. Demokratik seçimle göreve gelen öğrencilerin oluşturduğu İzmirlioğlu İlköğretim Okulu Öğrenci Kurulu Başkan ve üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette Okul Müdürü Orhan Köse'nin yanı sıra sınıf öğretmenleri Onur Coşkuntuna ve Hakan Yıldız da hazır bulundu. Öğrenci Kurulu'nun sözcülüğünü ise kurul başkanı Bora Uyunç yaptı. Ziyarette Öğrenci Kurulu adına Başkan Posbıyık'a çiçek takdim edildi. Başkan Posbıyık'a hitaben kısa bir konuşma yapan 4.Sınıf Öğrencisi ve Öğrenci Kurulu Başkanı Uyunç, geçtiğimiz günlerde toplanan kurulda okullarını ilgilendiren bazı sorun ve eksiklikleri dile getirdiklerini ve toplantı sonunda aldıkları karar uyarınca, Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından giderileceğine inandıkları bazı sorunları görüşmek amacıyla Başkan Posbıyık'ı makamında ziyaret etmek istediklerini söyledi. Okulun çevresinde herhangi bir uyarıcı trafik levhasının bulunmamasından, çevre düzenlemesi konusuna kadar hissettikleri çeşitli sorunlardan bahseden Uyunç, Öğrenci Kurulu olarak, bu eksikliklerin tamamlanması noktasında Başkan Posbıyık'ın kendilerine yardım edeceğine inandıklarını söyledi.
Kurulun rapor halinde sunduğu talepleri dinleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, tutanak haline getirilen raporu Öğrenci Kurulu Başkanı Uyunç'tan alarak ilgili birimlere göndereceğini ve belli bir süre içinde bu talepleri yerine getirmeye gayret edeceklerini ifade etti. Kurulun, okullarının sorun ve eksiklerinin giderilmesi yönünde sergilediği bu duyarlılığın kendisini de çok mutlu ettiğini belirten ve her zaman olduğu gibi bundan sonra öğrencilerin her türlü sıkıntısının giderilmesinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ziyarette kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.
Yaklaşık yarım saat süren görüşme sonunda Başkan Posbıyık öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.    

ŞAMPİYONLAR MAKAMDA
Belediye Başkanlığı makamına günün ikinci okul ziyareti de Özel Yıldırım Koleji Yıldız Erkekler Basketbol Takımı'ndan geldi. 2011 ve 2012 eğitim-öğretim dönemlerinin ardından bu sezon da yıldız erkeklerde Zonguldak Şampiyonu olmaya hak kazanan ve bu unvana üst üste 3.kez ulaşmanın onurunu yaşayan öğrenciler, İl Şampiyonluğu Kupası'nı Başkan Posbıyık'a sundular. Bu ziyaretlerinde öğrencilere Özel Yıldırım Koleji Müdürü Mehmet Sarısoy ile Beden Eğitimi Öğretmeni ve takım antrenörü Barış Bahadır da eşlik etti.
Başkan Posbıyık ile yaptıkları görüşmede, kendilerini 3.kez Zonguldak Şampiyonu yapan süreci anlatan öğrenciler, 2011'de Kocaeli'nde gerçekleştirilen bölge şampiyonasında birinci oldukları gibi bu yıl da bölge şampiyonasında Zonguldak ve Karadeniz Ereğli'yi en iyi şekilde temsil etme sözü verdiler. Son üç yıl, Türkiye'nin yıldız erkekler basketbol kategorisinde ilk yirmi takım arasına girmeyi başardıklarını belirten Okul Müdürü Sarısoy da konuşmasında, bu yıl da aynı başarıyı yakalayacaklarından emin olduklarını söyledi.
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptığı konuşmada, ülke genelinde en iyi yirmi okul arasına girmenin önemli bir başarı olduğuna vurgu yaparak, Yıldırım Koleji öğrencilerinden bu yıl çıtayı yükseltmelerini istedi. Başkan Posbıyık ziyaret sonrasında başarılı oyunculara basketbol topu ve çeşitli hediyeler verdi.