Gotland/İsveç-Çocuklar ve Çocukların Sanatsal Gelişimi konulu seminer, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sürüyor.
İsveç Başkonsolosluğu'nun desteğiyle, İstanbul ve Sinop'tan sonra üçüncüsü ilimizde düzenlenen seminerin ilk üç gününde yetişkinlere eğitim verildi. Eğitim seminerinin çocuklara ayrılan son üç günü dün başladı.
Çocuklar seminere büyük ilgi gösterdi. İlk günden 28 çocuğun katıldığı seminerde, şu hedefler amaçlanıyor:
"PAYLAŞIMCILIK, YARATICILIK"
"Yetişkin katılımcıların mevcut birikimlerine ek olarak hafta süresince elde ettikleri ek kazanımları, ikinci üç günün katılımcıları olan çocuklar ile paylaşmalarına destek olmak ve çocukların yaratıcı dürtüleri ile hayal güçlerini harekete geçirerek verimli ve keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamak."
Çocuklara yönelik asıl hedef ise, şöyle açıklanıyor:
"ORTAK ÇALIŞMA RUHU"
"Çocukların duygusal, düşünsel ve bireysel ifadelerini açığa çıkararak, çevrelerine ve dünyaya karşı görüşlerine açıklık getirmek. Atık materyalleri estetik objeler haline dönüştürmek. Malzeme ve yöntem kullanımı konusunda alışılagelmiş objelerin dışına çıkmak. Çocukların, ortak bir çalışma sırasında bireysel özelliklerinin yanı sıra 'ekip üyesi' vasıflarının güçlenmesini sağlamak."
KATILAN ÇOCUKLAR MUTLU
Eğitim seminerine katılan çocuklar, mutlu olduklarını şöyle dile getirdi:
"Resim yapmaktan çok mutluyuz. Burada istediğimiz gibi resim yapıyoruz. 'Üstüm boya olacak' diye korkmuyoruz. Çünkü biz boyamayı seviyoruz. Bu yüzden eğleniyoruz. Burada yeni arkadaşlarla tanışmak da çok güzel." İsveç Başkonsolosluğu, Sosyal ve Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), Zonguldak Belediyesi, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zonguldak Rotary Kulübü, Zonguldak Çevre Koruma Derneği, projeye destek veriyor.
 Seminerde yapılan bu çalışmalar, 16 Ağustos 2009 Pazar günü AKM'de sanatseverlere sergilenecek.