Zonguldak Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (ZOKEV) düzenlediği, İsveç Başkonsolosluğu, Sosyal ve Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği, Zonguldak Belediyesi, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Zonguldak Rotary Kulübü, Zonguldak Çevre Koruma Derneği'nin de destek verdiği "Gotland/İsveç-Çocuklar ve Çocukların Sanatsal Gelişimi" semineri sona erdi. 10 Ağustos'ta başlayan seminerin sona ermesinin ardından sergi açıldı ve katılımcılara sertifika verildi. İstanbul ve Sinop'tan sonra üçüncüsü ilimizde düzenlenen seminerin ilk üç gününde yetişkinlere, son üç gününde ise çocuklara eğitim verilmişti. Cumartesi günü sona eren seminerin ardından, dün çocukların yaptığı el işleri sergilendi ve hem eğitmenlere, hem de çocuklara sertifikaları varıldı.
Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki sergi ve sertifika törenine, ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşkun, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkan yarndımcısı Ahmet Öztürk, Çevre Koruma Derneği ve Zonguldak Rotary Kulübü Dönem Başkanı Meltem Gürbüz, Proje Lideri Sonja Böhlander Tanrısever, Proje Koordinatörü Fahri Bozbaş, eğitmenler, çocuklar ve aileleri katıldı.
Proje Lideri Sonja Böhlander Tanrısever, yaptığı açıklamada, "Amacımız, çocukların duygusal, düşünsel ve bireysel ifadelerini açığa çıkararak, çevrelerine ve dünyaya karşı görüşlerine açıklık getirmek. Atık materyalleri estetik objeler haline dönüştürmek. Malzeme ve yöntem kullanımı konusunda alışılagelmiş objelerin dışına çıkmak. Çocukların, ortak bir çalışma sırasında bireysel özelliklerinin yanı sıra 'ekip üyesi' vasıflarının güçlenmesini sağlamak" dedi. Seminere, 34 eğitmen ve 7-12 yaş arası 51 çocuk katıldı.