Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma Şenlikleri,  Gökçebey Anaokulu, Merkez Anasınıfları ve köylerde bulunan anasınıflarının katılımıyla Atatürk İlköğretim Okulun kapalı spor salonunda  düzenlenen gösterilerle kutlandı. Çocukların yıl içinde yaptığı elişi faaliyetlerinin sergilendiği serginin açılışı, Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç tarafından yapıldı. Sergi açılışına Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen,  İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal ve çok sayıda veli öğrenci, öğretmen ve halk katıldı. Sergi açılışının ardından çocuklar ile öğretmenleri ve velilerle birlikte şenlik gösterilerinin sunulacağı Atatürk İlköğretim Okulu'na yürüyüş yapıldı. Halkın destek ve katılım sağladığı şenlik büyük ilgi gördü.
Halkın büyük bir ilgi gösterdiği şenliklerle Okul Öncesi Eğitimin önemi ve yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalara değinildi.
Öğrenciler rengârenk kıyafetleri ve hazırladıkları gösterilerle büyük alkış topladı. Şenlikte konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen; okul öncesi eğitimin çocukların sosyalleşmesi ve ilköğretime hazırlanmasında önemli bir basamak olduğunu, ilçemizde bulunan tüm çocukların okul öncesi eğitimden yararlanabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü, okul öncesi eğitime verilen önemin arttığını belirtti. Açılış konuşmalarının ardından anasınıfı öğrencilerinin gösterilerini şenlik programında yer aldı.
Yoğun ilginin olduğu etkinlikte miniklerin adeta büyüklerine şapka çıkartırcasına sergiledikleri performans davetliler tarafından büyük alkış aldı.