Zonguldak'ta bulunan bütün okulların okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında anasınıfı öğrencileri tarafından sergi düzenlendi.
Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) okul öncesi eğitim şenlikleri çerçevesinde anasınıfı öğrencilerinin elişi ve sanat etkinlikleri sergisi gerçekleştirildi.
Sergiye, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Eryiğit, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Zonguldak merkezdeki bütün anasınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen elişi ve sanat sergisi olduğu belirtildi. Amacının ise, okul öncesi eğitimin yaygınlaşması, daha fazla kitleye ulaşılmasını ve okul öncesi yapılan faaliyetleri halka tanıtılması olduğu ifade edildi.
Sergi açılışını yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, "Değerli veliler değerli öğretmen arkadaşlarım değerli öğrenciler okul öncesi şenlikleri adı altında planladığımız programı, çocuklarımızın yapmış olduğu çalışmaları bugün açılışını yapıyoruz.
Ben anneleri babaları kutluyorum. Çocuklarımızın bundan sonra diğer öğrenci velilerine de örnek olmalarını 3-6 yaşın eğitimde çok önemli olduğu söylüyoruz.
2011-2012 yılında ilimizde de okul öncesi zorunlu kapsama alınmıştır. Onun için diğer velilerimize de bu desteği sürdürmeleri destek olmalarını istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum çocuklarımıza öğretmenlerimize idareci arkadaşlarımızın ve emeği geçenleri kutluyorum" dedi.