Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu UMKE ekipleri, Mini Mini 112'ler eğitim programı kapsamında anaokulu öğrencilerine eğitim bilgileri verdi.

Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mini Mini 112'ciler kapsamında Neşe Erberk Anaokulu'nda eğitim gören 3-6 yaş grubu 75 minik öğrenciye ilk yardım ve depremde alınması gereken önlemler ile ilgili eğitim bilgileri verildi.
Bolu Sağlık Müdürlüğü UMKE Sorumluğu Hakan Esen'in de katıldığı eğitimlerde miniklere uygulamalı olarak bilgiler de verildi. Yaklaşık bir saat süren programda, minik öğrenciler okul önüne getirilen ambulansa da binerek ambulansın içerisindeki malzemeleri öğrendiler.
Eğitim programı hakkında bilgiler veren 112 Şube Müdürü Barış Fidan, Bu günkü etkinliğimizin amacı da Mini Mini 112 kapsamında çekirdekten başlayan eğitimin önemine vurgu yapmak üzere 112, ambulans ve afet üzerine Bolu'dan gelen UMKE Eğitmenimiz Hakan Esen sayesinde de küçük çapta uygulamalı dersler verildi. Burada çocuklar afet durumunda neler yapmaları gerektiğini, ambulansı çocuklarımıza tanıttık. Çekirdekten yapılan eğitimin daha kalıcı olacağı düşüncesindeyiz. Bolu'dan gelen ekibimiz için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Kendisi Van depreminde ilk giden kişilerden birisidir. Uzun süredir UMKE'de görev yapıyor dedi. Bolu UMKE Eğitmeni Hakan Esen ise Afetler sadece yetişkin insanları etkilemiyor. Yetişkin insanlarda davranış değişiklikleri yapmak ve kalıplaşmış davranışlarından vazgeçirmek çok zor. O yüzden eğitimin daha küçük yaşlarda başlaması gerektiği inancıyla, Mini Mini 112 programı çerçevesinde çocuklara da afet bilincini verebilmek için onlara mini bir farkındalık eğitimi verdik. Afet durumu sırasında ne yapmaları gerektiği, bulundukları binaları nasıl terk edecekleri konusunda eğitimler yaptık. Bundan sonra bu tür çalışmalar devam edecek. Afet bilincinin oluşması her yaş grubunda olmalıdır şeklinde konuştu.
Eğitimlerde hazır bulunan 112 ATT ve hemşirelerde eğitimlerin güzel bir şekilde tamamlandığını minik öğrencilere ilkyardım bilgileri vererek bilinçlendirmeyi sağladıklarını söylediler.