​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, “öğrencilerimize;  Genel Müdürlüğümüzün ormancılık faaliyetlerini anlatmak, çalışmalarımızı tanıtmak amacıyla; tanıtım filmleri, slaytlar ve videolar eşliğinde bilgiler aktardık ve onlarla birlikte fidan diktik.” Açıklaması yaptı.

Bölge Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

Orman Haftası boyunca Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta dereceli 42 okulda 10.800 öğrenciye boyutlu, büyük ekran sinemada orman konulu slaytları öğrencilerimize izleterek orman sevgisi, orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olunması anlatıldı ve öğrencilerimiz ile birlikte 4.000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Bölge Müdürlüğümüzce görevlendirilen teknik elemanlarımızca okullarda gerçekleşen etkinliklerimizde, öğrencilerimize çeşitli hediyeler vererek; ormanlarımızın, doğada yaşayan tüm canlılar için neden önemli olduğunun, ormanlarda yaşayan canlıların doğanın bir parçası olduğunun, hem ormanın hem de ormanda yaşayan canlıların olası çıkabilecek orman yangınından etkilenmeden en kısa sürede müdahale edecek kişilerin bizler olduğunu anlatıldı.

Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan tanıtım filmleriyle Ormanda yangın veya duman gördüklerinde ‘177 Orman Yangın İhbar Hattı’nı aradıklarında derhal oraya giderek yangının nasıl söndürüldüğü gösterildi.

Eğitimlere nisan ayı boyunca daha devam edilecek olup toplam 60 okulda 15.000 öğrencimize aynı bilgileri aktararak geleceğimiz olan miniklere ormanın önemi, İnsanlık için gerekliliğini sebepleriyle anlatılacaktır.