Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne bağlı Sevgi Barış Dostluk (SBD) Kreşi öğrencileri sağlık taramasından geçirildi.

 

3, 4 ve 5 yaşındaki yaşlarındaki toplam 25 çocuğun kontrol edildiği tarama, Karadeniz Ereğli Belediyesi Tabipliği Doktoru Nevruz Kazankaya tarafından yapıldı. Havaların soğumaya başlaması ile çocukların taşıyabileceği muhtemel enfeksiyonların olup olmadığı kontrol edilirken sağlık sorunu olan çocuklara da ilaç verilmesi için reçete yazıldı.

Taramayı gerçekleştiren Karadeniz Ereğli Belediyesi Tabibi Dr. Nevruz Kazankaya, kreşteki çocuklarının sağlık taramalarının yapılarak olası enfeksiyonları tespit ettiklerini ve tedbir aldıklarını belirterek, 'Çocuklarımızın sağlıkları bizim için çok önemli. Onların en iyi koşullarda eğitim alabilmeleri için biz de üzerimize düşeni yapmaya özen gösteriyoruz' dedi.

Tarama çalışması için tabiplik yetkililerine teşekkür eden Kreş Sorumlusu Zuhal Özcan'da,  'Çocuklarımıza en sağlıklı ortamı yaratmanın yanı sıra onların sağlıklarını da sürekli olarak kontrol altında tutmak bizim görevimiz. Velilerimiz bizlere çocuklarını emanet ederken onların her sorunuyla ilgileneceğimizi bildikleri için bu en değerli varlıklarını huzur içinde teslim ediyorlar. Bizler de onların üzerine titriyoruz' sözleri ile konuştu.