Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren Özel Gonca Kreşi'nde, İtfaiye Haftası nedeniyle öğrencilerine Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yangın eğitimi verdi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, öğrencilere yangına karşı alınacak tedbirler anlatılırken, yangın söndürme çalışması da uygulamalı olarak gösterildi.

Özel Gonca Kreş önünde gerçekleştirilen tatbikat öncesinde konuşan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Muhammet Ali Ateş, öğrencilere yangınla ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere yangını anlatan broşür de dağıtan Ateş, yangın ihbar hattının numarasını sorduğu öğrencilerden bir ağızdan 110 cevabı alınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Ateş, öğrencilere hitaben, "Hepiniz yangın ihbar hattının numarasını ezbere biliyorsunuz. Sizler evlerinizde ve ya çevrenizde çıkan yangınları 110 itfaiye ihbar hattına bildirmelisiniz. Bunun öncesinde ise evlerinizde kibrit ve çakmaklarla oynamayacağız. Sizlere dağıtılan bu broşürlerdeki bilgileri, öğretmenleriniz sizlere anlatacaktır." dedi.

Yapılan bilgilendirme konuşması sonrasında İtfaiye Müdürlüğü personelinin yangına giderken nasıl giyindiği konusunda öğrenciler bilgilendirildi. Daha sonra yangın tatbikatına geçen ekipler, ilk olarak okulun yangın söndürme ekibine bir tatbikat yaptırdı. Okul öğretmenlerinden oluşan yangın söndürme ekibine temsili olarak yakılan ateşin nasıl söndürmeleri gerektiği gösterildi. Yakılan ateşin okul yangın söndürme ekibi tarafından söndürülmesinin ardından ateş yeniden yakıldı. Bu kez ise Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli yangına müdahale etti. Yapılan tatbikat minik öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.

Özel Gonca Kreş Müdür Rahşan Yılmaz, yapılan etkinliğin asıl amacının öğrencilerin yangın esnasında ya da yangınla karşılaştıklarında neler yapmaları konusunda ön bilgi vermek olduğunu söyledi. Yılmaz, ayrıca İtfaiye Haftası'nı da kutlarken, kendilerini kırmayarak okula gelen ve öğrencilerin bilgilendirilmesinde emeği geçen Belediye İtfaiye Müdürlüğü personeline de teşekkür etti.