Kdz. Ereğli Erdemir İlköğretim Okulu öğrencileri, Van' da meydana gelen depremzede kardeşlerini unutmadı. Onlar için yardım kampanyası düzenleyen öğrenciler, ayrıca Kızılay Haftası sebebiyle de ailelerine ön ayak olarak kan bağışı kampanyası tertipledi.

Ereğli Erdemir İlköğretim Okulu öğrencileri, Van'daki kardeşlerini, başlattıkları yardım kampanyasıyla unutmadıklarını gösterdi. Kampanyada oyuncak, elbise, mont, bot ve battaniye gibi temel ihtiyaçların toplanmasında ailelerini harekete geçiren öğrenciler, Kızılay Haftası nedeniyle de kan bağışı kampanyası düzenlenmesini sağladı. Okul beden eğitim salonunda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına okul idaresi, öğretmenler, çalışanlar ve veliler katıldı.
Okul Müdürü Yaşar Ciğer düzenlenen kan bağışı ve yardımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Okul Müdürü Yaşar Ciğer, Öncelikle Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden eğitmenlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Burada yaşanan olay sonrasında orada yaşayan vatandaşlarımıza yardım etmek, biraz olsun onların acısını azaltabilmek için yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Oraya göndermek adına giysi oyuncak, mont, bont, battaniye, yorgan ve buna benzer eşyalarımızı toparladık. Bu toplanan yardımlardan ilk etapta 40 koli gönderdik. İkinci etap olarak da yine bir 40 koliye yakın eşyamız var. Onu da birkaç gün içerisinde göndereceğiz. dedi.
Kan bağışı kampanyası hakkında da açıklama yapan Erdemir İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Ciğer, ilk olarak öğrencilerin kan bağışı kampanyasını Kızılay Haftası'nı daha iyi anlatmak için düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerin, velilerini kan bağışı kampanyasına getirerek katkı sağladıklarını kaydeden Ciğer, çalışmaların bundan sonraki günlerde de devam edeceğini kaydetti.
Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık, ilköğretim okullarında düzenlenen kan bağışı kampanyalarında emeği geçenlere teşekkür etti.